Τηλεόραση|02.02.2020 17:22

8 Λέξεις - Επόμενα επεισόδια: Η Ναυσικά αποφασίζει να υιοθετήσει την Τζουλιάνα

Αλέξης Μίχας

Καταιγιστικές εξελίξεις έρχονται στις «8 λέξεις». Η Ερση μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς αιμορραγεί και κινδυνεύει η ζωή του αγέννητου μωρού της! Η Ηλιάνα συναντιέται με τη Βίκυ, τη γυναίκα με τα κόκκινα μαλλιά, και της λέει για το όνειρο που βλέπει τον τελευταίο καιρό. Η αντίδραση της νεαρής γυναίκας είναι έντονη και μη αναμενόμενη.  

Οι ελπίδες του Οδυσσέα αναπτερώνονται όταν ο Σίμος του δίνει το επίθετο του μάρτυρα που θα βοηθήσει την Ερση να αθωωθεί και με τον Σπύρο ξεκινούν και πάλι την έρευνα στα χωριά της Κέρκυρας. Στην Κέρκυρα, έκπληκτος ο Οδυσσέας ακούει τη Nόνα να του λέει ότι γνωρίζει ποιος είναι ο άντρας του σκίτσου. Ελπίζει ότι έτσι θα μπορέσει να βρει τον μάρτυρα-κλειδί που θα οδηγήσει στη λύτρωση την Ερση.

Η Βίκυ συναντιέται με την Ηλιάνα και δέχεται να κάνει μια προσπάθεια «επικοινωνίας» με το πνεύμα της Αριάδνης... Εν τω μεταξύ, ο Αλέκος μιλάει ανοιχτά στον Ακη για τα συναισθήματά του για την Ηλιάνα και εκείνος του δίνει το πράσινο φως να προχωρήσει μαζί της, αλλά τον προειδοποιεί πως αν την πληγώσει θα τον βρει απέναντί του. Ο Νικηφόρος κάνει πρόταση γάμου στην Εύα, αλλά εκείνη αρνείται να τον παντρευτεί. Η Βίκυ κάνει ακόμη μία απόπειρα «επικοινωνίας» με την Αριάδνη και με αυτόματη γραφή δίνει κάποιους κωδικούς στην Ηλιάνα που της υπαγορεύει η... Αριάδνη. Η Ναυσικά αναγκάζεται να πει τη σκληρή αλήθεια στην Τζουλιάνα, ότι η μητέρα της πέθανε.

Στη συνέχεια, διαλυμένη ψυχολογικά, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον πόνο και τον θυμό της Τζουλιάνας και να την κάνει να συνειδητοποιήσει πως η ζωή της θα αλλάξει δραματικά από δω και πέρα, καθώς αργά ή γρήγορα θα την αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες και θα οδηγηθεί σε ίδρυμα. Ο Νικηφόρος νιώθει πολύ απογοητευμένος από την άρνηση της Εύας να τον παντρευτεί και αυτή προσπαθεί να του εξηγήσει ποιοι είναι οι λόγοι που δεν της επιτρέπουν να προχωρήσει μαζί του σε αυτό το βήμα. Τα πράγματα όμως θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν η Εύα θα φέρει την Ολυμπία για να γνωρίσει τον Νικηφόρο. Η μικρή είναι τόσο αγενής και προσβλητική, που τους φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η Ναυσικά νιώθει αδύναμη μπροστά στην κοινωνική λειτουργό και αναγκάζεται να αφήσει τη μικρή Τζουλιάνα να πάει μαζί της στο ίδρυμα. Η ένταση ανάμεσα σε Μιχαήλ και Ρωξάνη συνεχίζεται και το ζευγάρι δείχνει να περνάει μεγάλη κρίση. Ο Ακης προειδοποιεί τη Σμαράγδα να διακόψει με τον Σίμο και οι δύο άντρες ανταλλάσσουν σκληρά λόγια. Η Ναυσικά ανακοινώνει στους γιους της πως αποφάσισε να υιοθετήσει την Τζουλιάνα. Ο Εκτορας αποφασίζει να ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα του Φοίβου και με τη βοήθεια του Νικηφόρου κάνει διάρρηξη στο διαμέρισμά του. Ο Μιχαήλ, έπειτα από ακόμα έναν καβγά με τη Ρωξάνη, πάει και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Λουκίας. Παρασυρμένοι από τη στιγμή, ανταλλάσσουν το πρώτο τους φιλί.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο «Tv Έθνος», 2 Φεβρουαρίου 2020)

8 λέξειςΑνδρέας ΓεωργίουΣΚΑΪ