Τηλεόραση|05.02.2020 14:16

Μυριέλλα Κουρεντή: «Θα ήθελα να πάω στη Eurovision»

Φωφώ Μπόνιου

Η Μυριέλλα Κουρεντή μιλά ακόμη για το πώς θα εξελιχθεί η σχέση της στο σίριαλ με τον συμπρωταγωνιστή της, Γιάννη Τσιμιτσέλη αλλά και σε ποιο σειρά εποχής επρόκειτο να παίξει.

«Ελα στη θέση μου», τέταρτη χρονιά στον Alpha. Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσμος αγαπά να βλέπει την ιστορία που εξελίσσεται στο σίριαλ;

Η ιστορία έχει να κάνει με πάρα πολλές διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων, που όλοι ανήκουν όμως στην ίδια κοινωνία. Υπάρχουν άλλοι χαρακτήρες έντονοι, άλλοι λιγότερο, υπάρχει ένα πολύ έξυπνο σενάριο που μπλέκει όλους αυτούς και όλο αυτό προκαλεί το ενδιαφέρον στους θεατές.

Πιστεύετε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει βλέποντας σειρές;

Το πιστεύω ακράδαντα, εξ ου και η επιτυχία των καθημερινών σειρών. Ο κόσμος με αυτές ξεχνάει τα προβλήματά του και τον κερδίζουν οι χαρακτήρες που είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Οπότε νομίζω ότι έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη να γελάνε σήμερα. Ισως και οι δραματικές ιστορίες δίνουν μια ανακούφιση στους τηλεθεατές ότι υπάρχουν και χειρότερα και σκέφτονται ότι ευτυχώς δεν τους κυνηγάει κάποιος να τους σκοτώσει.

Σας μιλούν στον δρόμο για τις εξελίξεις; Θέλουν να σας δουν με τον Βλάση;

Γενικά πάρα πολλοί με σταματούν. Μου στέλνουν μηνύματα. Εχει πλάκα, γιατί άλλοι με θέλουν με τον Βλάσση, άλλοι με τον Σήφη και άλλοι πάλι με θέλουν με τον εκβιαστή μου. Είναι η πρώτη φορά όμως που με σταματούν και με φωνάζουν σουρλουλού, όπως με αποκαλεί ο Θοδωρής (Χάρης Γρηγορόπουλος).

Τελικά θα καταφέρει η Μαρίνα να έρθει κοντά με τον Βλάση (Γιάννη Τσιμιτσέλη);

Ο Βλάσης θα κάνει κάτι που θα πληγώσει τη Μαρίνα. Και η Μαρίνα θα αρχίσει σιγά σιγά να αναθεωρεί το πόσο ευτυχισμένη θα ήταν με τον Βλάση, γιατί υπάρχει και η Φαίη. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και μια σκευωρία σε βάρος της Μαρίνας.

Εννοείτε το στικάκι με τις φωτογραφίες;

Ναι, ο εκβιασμός από τη Φαίη. Και εκεί είναι πολύ γενναία η απόφαση της Μαρίνας να μην αποκαλύψει στον Βλάση τίποτα για το στικάκι και να μην καρφώσει τη Φαίη. Γιατί δεν θέλει να μπει ανάμεσά τους, αλλά θέλει ο Βλάσης να την επιλέξει.

Πώς είναι οι σχέσεις σας με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Αθηνά Οικονομάκου; Κάνετε παρέα και εκτός πλατό;

Είμαστε και οι τρεις πολυάσχολοι. Τους γνωρίζω αρκετά χρόνια και τους εκτιμώ. Είναι πολύ ευχάριστοι συνεργάτες, ωραίοι τύποι ανθρώπων. Γελάω πολύ και με τους δύο.

Η σειρά θα συνεχιστεί και του χρόνου; Τι μαθαίνετε;

Πολλά λέγονται. Θα πω μακάρι.

Με τον Θοδωρή τι γίνεται, θα τον βοηθήσετε να βρει σύντροφο μέσω αγγελιών;

Με τον Θοδωρή θα έχουμε μια πολύ ωραία συνύπαρξη για αρκετό καιρό και θα προσπαθούμε να του βρούμε το έτερον ήμισυ. Θα υπάρξουν πολύ αστείες στιγμές μας, καθώς θα προσπαθήσω να του μάθω πώς να κάνει φλερτ μέσω Ιντερνετ.

Θα θέλατε να παίζατε σε μία από τις δύο επιτυχημένες σειρές εποχής, «Το Κόκκινο Ποτάμι» ή τις «Αγριες μέλισσες»;

Είναι πολύ καλές δουλειές και οι δύο. Θα ήθελα να είχα πάρει μέρος στις «Μέλισσες». Πρέπει επίσης να σας πω ότι είχα κάνει κουβέντα με τον κ. Μανουσάκη για το «Κόκκινο Ποτάμι», αλλά ήμουν ακόμη ξανθιά και δεν κατάφερα να τον πείσω ότι θα προλάβαινα να γίνω μελαχρινή.

Πρόσφατα, σε μια επίδειξη μόδας, φορέσατε ένα υπέροχο νυφικό. Ο γάμος είναι κάτι που περνάει από το μυαλό σας;

Μου αρέσει η ιδέα του να φτιάξω μια οικογένεια και να έχω έναν σύντροφο για πάντα. Ο γάμος είναι κάτι που το θέλω, αλλά επιθυμώ να γίνει στην ώρα του και με τον σωστό άνθρωπο.

Είστε ερωτευμένη αυτή την περίοδο;

Με τον γάτο μου είμαι ερωτευμένη!

Δισκογραφικά ετοιμάζετε κάτι, δεδομένου ότι και η μουσική είναι μεγάλη σας αγάπη;

Είμαι στα σκαριά για να κάνω κάτι, αλλά πιστεύω ότι άμα καταφέρω και το κάνω σωστά, μπορεί να αποτελέσει για μένα μια δεύτερη καριέρα. Θέλει χρόνο, μπορεί να χρειαστεί και δύο χρόνια προετοιμασίας. Δεν βιάζομαι.

Εχει να κάνει μήπως και με τη Eurovision;

Εχει γίνει πρόταση από φίλο μου ότι θα μπορούσα να το κάνω. Αν καταφέρω και μου πάνε καλά τα πράγματα, και έχω μια πρόταση, θα το σκεφτόμουν. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.

Σε λίγο καιρό θα ξαναδούμε το «Just the 2 of us», ένα σόου από το οποίο είχατε βγει νικήτρια…

Οταν το πληροφορήθηκα, πρώτα γέλασα, γιατί θυμήθηκα τη νίκη, μετά σκέφτηκα το άγχος που είχα. Το φετινό θα κάτσω να το δω γιατί θέλω να δω πώς θα το εξελίξουν.

Θεατρικά πού σας βρίσκουμε;

Είμαι κάθε Κυριακή και κάποιες καθημερινές στο θέατρο «Broadway» στην παράσταση «Η Σταχτοπούτα». Είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση, με πολύ ωραία μουσική, εμπνευσμένη από τον Μαυρίκιο Μαυρικίου. Είμαι πολύ χαρούμενη, επίσης, γιατί παίζω με τον Κώστα Βουτσά, ένα είδωλο, έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς. Στην παράσταση παίζουν ακόμη οι Σπύρος Μπιμπίλας, Ευτυχία Φαναριώτη, Ελευθερία Ρήγου κ.ά. Η παράσταση θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι με περιοδεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. 

«Έλα στη θέση μου»Alpha TV