Τηλεόραση|20.02.2020 16:50

Κώστας Κάππας: «Δεν έβγαλα πολλά λεφτά από την τηλεόραση»

Άκης Φωτόπουλος

Ο γνωστός ηθοποιός δεν διστάζει να πει τη γνώμη του και για την τηλεόραση του σήμερα.

Πού σας βρίσκουμε θεατρικά το φετινό χειμώνα;

Παίζω στο σπουδαίο έργο του Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παράλληλα στη παράσταση «Ο Άλλος» στο θέατρο Μικρό Χορν ενώ από τις 14 Μαρτίου θα συμμετέχω και στη παράσταση «Ψευδαισθήσεις» στο θέατρο Ροές, σ’ ένα επίσης εξαιρετικό έργο του Ιβάν Βιριπάγεφ.

Πώς είναι να παίζεις σε μια παράσταση για παιδιά;

Είναι μια μοναδική εμπειρία αυτό που βιώνω επάνω στη σκηνή βλέποντας μάλιστα τα παιδιά από κάτω να είναι τόσο προσηλωμένα σε όλες τις σκηνές της παράστασης.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση «Ο άλλος»…

Επίσης ένα εξαιρετικό έργο που μιλά για τη φθορά των σχέσεων και τη μοναξιά και φέρει την υπογραφή του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ.

Ποιο είναι το βασικό κριτήριο για να πείτε το «ναι» σε μια δουλειά;

Οι συνεργάτες. Εξετάζω επίσης ποιος έχει σκεφτεί τη δουλειά και τι έχει στο μυαλό του γι’ αυτό που θέλει να κάνει. Και μετά φυσικά έρχεται ο ρόλος.  Δηλαδή κοιτάω πάντα ο ρόλος που θα έχω να με πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω. Όσο πιο κόντρα σε μένα είναι ο ρόλος τόσο πιο πολύ με ενθουσιάζει.

Οι οικονομικές απολαβές είναι δέλεαρ;

Είναι το τελευταίο και καταϊδρωμένο θα έλεγα που κοιτάζω. Αν πληρούνται τα κριτήρια που προανέφερα δεν πρόκειται να χαλάσω μια δουλειά για το οικονομικό.

Γιατί απέχετε από την τηλεόραση;

Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια δεν έκανα τηλεόραση λόγω αυξημένων θεατρικών υποχρεώσεων. Την αγαπάω πολύ τη τηλεόραση γιατί από εκεί έγινα και γνωστός και θα ήθελα να ξανακάνω.

Στο παρελθόν έχετε παίξει σε επιτυχημένες σειρές της τηλεόρασης όπως το «Κλείσε τα μάτια» μέσα από την οποία γίνατε γνωστός στο ευρύ κοινό. Τι θυμάστε και τι κρατάτε από τη συμμετοχή σας σε αυτή τη σειρά;

Κρατάω τη πολύ καλή συνεργασία που είχαμε και το πόσο δουλεύαμε τις σκηνές που κάναμε. Μελετούσαμε πολύ τη κάθε σκηνή. Δεν ήταν αφημένο τίποτα στη τύχη του.  

Μεγάλος θόρυβος είχε δημιουργηθεί τότε από ένα πρόστιμο που είχε επιβάλει το ΕΣΡ στη συγκεκριμένη σειρά για μια ερωτική σκηνή, στην οποία συμμετείχατε. Είχατε θυμώσει τότε από την απόφαση αυτή του ΕΣΡ;

Όχι. Είχα γελάσει. Πιο πολύ απασχόλησε τους γύρω μου. Δηλαδή την οικογένεια μου. Εμένα καθόλου δεν με άγγιξε…

Ζήσατε την καλή εποχή της τηλεόρασης. Βγάλατε λεφτά;

Δεν έβγαλα πολλά λεφτά από την τηλεόραση. Άρχισα να παίρνω αρκετά συμπαθητικά χρήματα μετά τη δεύτερη μου δουλειά οπότε κάπου εκεί ξεκίνησε η κρίση και τα πράγματα πήγαν πολύ πίσω. Δεν έχω όμως πραγματικά κανένα παράπονο.

Μείνατε απλήρωτος από σειρές που κάνατε;

Ναι έχω μείνει.

Πώς βλέπετε την τηλεόραση του σήμερα;

Aπ’  αυτό το λίγο που μπόρεσα και είδα στη τηλεόραση διαπίστωσα ότι άρχισαν και γίνονται κάποιες προσπάθειες που έχουνε να πούνε κάτι. Και καλούς διαλόγους έχουνε και ηθοποιούς που να παλεύουνε τις σκηνές που κάνουν. Για παράδειγμα οι «Άγριες Μέλισσες» που έχω δει είναι μια αξιόλογη σειρά με καλό σενάριο.

Ριάλιτι παρακολουθείτε;

Βλέπω καμιά φορά το Master Chef κι αυτό γιατί μου αρέσει μαγειρική κι επειδή έχει πλάκα το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τι θα θέλατε να κάνετε στο μέλλον;

Θέλω λίγο πιο ενεργά να ασχοληθώ με το κινηματογράφο και ίσως και με τη σκηνοθεσία.

Όλιβερ ΤουίστΟ ΆλλοςΚώστας Κάππας