Τηλεόραση|25.02.2020 18:43

Μανώλης Σαρρής: Ο περσινός νικητής του Masterchef κάνει τα προγνωστικά του

Φωφώ Μπόνιου

Οι φιλίες και οι έρωτες μέσα στο «Masterchef», το πάθος του για τη μαγειρική και το όνειρό του ν' ανοίξει δικό του εστιατόριο. Ο περσινός μεγάλος νικητής του ριάλιτι μαγειρικής απαντά και αποκαλύπτει. 

Στο πέρασμά σας από το φετινό κύκλο του Master chef ξεχωρίσατε κάποιους παίκτες;

Μαγειρικά αν και μ’ έχει προβληματίσει με το χαρακτήρα του, έχω ξεχωρίσει το Σταύρο Γεωργίου, είναι από τα δυνατά χαρτιά του Master chef. Έχει πολύ θράσος αλλά είναι πολύ καλός. Από τις γυναίκες η Ντέμη έχει ενδιαφέρον και λόγω του βιγκανισμού.

Τι ήταν αυτό τελικά που κερδίσατε από το Master chef;

Η αναγνωρισιμότητα από το μαγειρικό κύκλο και από το κοινό και το γεγονός ότι έμαθα πολλά πράγματα και μαγειρικά και για τον εαυτό μου.

Αρκεί μόνο ο τίτλος του Έλληνα master chef για να κάνετε καριέρα;

Για να κάνεις μια καριέρα στο χώρο της μαγειρικής είναι σίγουρο ότι ο τίτλος του Master chef είναι το μόνο που δεν απαιτείται. Κανείς δεν προχώρησε και έκανε καριέρα επειδή κέρδισε απλά ένα τηλεοπτικό σόου. Είναι ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που δεν σε κάνει απαραίτητα τον καλύτερο μάγειρα στην Ελλάδα, σε κάνει να ξεχωρίζεις σ’ ένα διαγωνισμό, ο οποίος έχει πολύ μαγειρική. Δεν είναι απαραίτητο ότι κερδίζεις και μετά είσαι ο καλύτερος όλων. Εγώ θα έλεγα η σκληρή δουλειά σε κάνει καλύτερο.

Φιλίες από το παιχνίδι προέκυψαν;

Η φιλία είναι ιερό πράγμα αλλά πολύ καλές επαφές έχω κρατήσει με τη Σπυριδούλα, την Ιωάννα, τον Πάνο, το Ζαχίρ, τον Παντελή και το Χρήστο.   

Έρωτες υπήρχαν στο σπίτι του Master chef;

Αυτά δεν μπορώ να τα πω. Ότι συμβαίνει στο σπίτι του Master μένει εκεί.  

Με το Νίκο Θωμά, που είναι φέτος food and beverage manager στο Master chef συνεργάζεστε στο εστιατόριο Simul. Πώς προέκυψε η συνεργασία;

Γνωριστήκαμε πέρσι στο Master chef. Όταν πήγα στο εστιατόριό του να φάω του ζήτησα δουλειά και μου είπε ότι έχει μια θέση για μένα.

Γιατί πιστεύετε ότι φέτος οι παίκτες εξέφρασαν την επιθυμία να μπουν στην ομάδα του Κοντιζά;

Καταρχάς το σεφ Κοντιζά τον εκτιμώ και μ’ αρέσει η φιλοσοφία και το στυλ του. Οι περισσότεροι βρίσκουν ενδιαφέρον τον τρόπο που δουλεύει και την πειθαρχία του.   

Το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ το έχετε πάρει;

Ναι έχω πάρει τα χρήματα. Δεν τα έχω αξιοποιήσει κάπου η αλήθεια είναι. Τα έχω στην άκρη και σκοπεύω να κάνω κάτι δικό μου. Φυσικά δεν φτάνουν αυτά τα λεφτά για ν’ ανοίξει κάποιος εστιατόριο όπως το έχω εγώ στο μυαλό μου. Οπότε δουλεύω τώρα και κάποια στιγμή θα κάνω ένα μικρό εστιατόριο ίσως στην Πάρο. Προς το παρόν είμαι ένας μάγειρας που μαθαίνει ακόμα και εξελίσσεται.

Θα θέλατε να κάνετε εκπομπή; Σας έχει γίνει πρόταση;

Πρόταση ναι αλλά για να είμαι μέλος μιας εκπομπής. Νομίζω δεν είμαι καλός σε αυτό, στο να δίνω συνταγές. Είμαι μάγειρας των εστιατορίων.  

MasterChef 2020