Τηλεόραση|25.02.2020 19:15

Αντιγόνη Κουλουκάκου: Η Εβίτα, το μόντελινγκ και η συνάντηση με τον Αλ Πατσίνο

Άκης Φωτόπουλος

H Αντιγόνη Κουλουκάκου αναφέρεται στη συνεργασία της με τον Τόνι Σερβίλο και αποκαλύπτει τι της είπε ο Αλ Πατσίνο όταν συναντήθηκε μαζί του στη Νέα Υόρκη.

Πώς προέκυψε ο ρόλος της Εβίτας στη σειρά του Alpha «Ελα στη θέση μου»;

Είναι από αυτές τις τυχερές συγκυρίες της ζωής που για μένα είναι ευλογία. Η πρόταση ήρθε από τον σκηνοθέτη της σειράς, Γιάννη Βασιλειάδη. Για το πώς προέκυψε ο ρόλος της Εβίτα Φράγκου, η οποία όπως θα δείτε εξελίσσεται σε αμόρε, να το πω έτσι, του Αχιλλέα, νομίζω ότι θα πρέπει να ρωτήσετε τους σεναριογράφους, όχι εμένα.

Τη σειρά τη βλέπατε πριν ενσωματωθείτε σε αυτήν;

Την έβλεπα κατά διαστήματα όταν ερχόμουν από την Ιταλία. Η μητέρα μου παρακολουθεί φανατικά τη σειρά και όταν της είπα ότι θα συμμετάσχω σε αυτήν, δεν το πίστευε. Μου έλεγε «πλάκα κάνεις. Αλήθεια, θα εμφανιστείς;».  Και ουσιαστικά η μητέρα μου ήταν ο άνθρωπος που μου έκανε μια πλήρη ενημέρωση για το στόρι αυτής της σειράς, καθώς γνώριζε τα πάντα γύρω από την υπόθεσή της.

Πού νομίζετε ότι οφείλεται η επιτυχία του «Ελα στη θέση μου»;

Αμα βλέπατε πώς και σε τι κλίμα γίνονται τα γυρίσματα θα καταλαβαίνατε γιατί προκύπτει αυτό το άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα. Είναι η συνολική δουλειά μιας ομάδας που είναι πάρα πολύ δεμένη. Περνάμε πάρα πολύ ωραία στα γυρίσματα και αυτό το θετικό κλίμα βγαίνει προς τα έξω, και κατά συνέπεια το εισπράττουν και οι τηλεθεατές.

Τι είδους άνθρωπος είναι η ηρωίδα που υποδύεστε;

H Εβίτα είναι μια γυναίκα πολυταξιδεμένη, πολύ σίγουρη για τον εαυτό της, που φλερτάρει με τη ζωή και το μέλλον της. Φλερτάρει με τον Αχιλλέα, ένα φλερτ το οποίο θα δούμε πώς θα εξελιχθεί στη συνέχεια. Η ίδια θα έλεγα ότι δεν είναι 100% σίγουρη για τον Αχιλλέα, καθώς έχει βγει από μια σχέση μακροχρόνια και λίγο δύσκολη. Βέβαια η ηρωίδα που υποδύομαι είναι άνθρωπος έξω καρδιά, σε αντίθεση με τον Αχιλλέα που είναι πιο κλειστός χαρακτήρας.

Ποια είναι τα σχέδια της Εβίτας στη συνέχεια;

Η Εβίτα είναι η καθηγήτρια του Βλάση στη δραματική σχολή που πηγαίνει. Προς το παρόν είναι μαθητής μου και είμαι καθηγήτριά του, αλλά στην πορεία εξελίσσεται μια ωραία φιλική σχέση. Γιατί ο Βλάσης ούτως ή άλλως τα πάει καλά με όλους. Είναι αυτό που λέμε «παιδί χαρά γεμάτο».

Η σχέση αυτή θα εξελιχθεί σε ερωτική;

Δεν ξέρω πώς μπορεί να εξελιχθεί αυτή η σχέση, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ως Αντιγόνη εντοπίζετε κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα με την ηρωίδα που υποδύεστε;

Ενα κομμάτι του εαυτού μου υπάρχει μέσα σε αυτόν τον ρόλο. Θα έλεγα ότι με διακρίνει και μένα μια δυναμικότητα, καθώς από πολύ μικρή, από 17 χρόνων, είμαι στο εξωτερικό, όπου και σπούδασα και δουλεύω ακόμα. Δεν μου έχει χαριστεί τίποτα, ό,τι έχω καταφέρει το έχω καταφέρει μόνη μου.

Εχετε ασχοληθεί με το μόντελιγκ και μάλιστα στο εξωτερικό. Πιστεύετε πως μια εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον χώρο του θεάματος;

Αμα έχεις ταλέντο και δουλέψεις πολύ, μπορείς να τα καταφέρεις. Μπορεί σε κάποιες δουλειές το παρουσιαστικό σου να ανοίγει κάποιες πόρτες. Μπορεί όμως και να τις κλείσει.

Από τη συνεργασία σας με τον Τόνι Σερβίλο στην ταινία του Πάολο Σορεντίνο «Τέλεια ομορφιά», τι αναμνήσεις έχετε;

Τον Τόνι Σερβίλο τον γνώρισα στην τελευταία ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Οπότε όταν τον είδα στην ταινία του Σορεντίνο «Τέλεια ομορφιά», ενώ εγώ ντρεπόμουν να του πω «δάσκαλε, με θυμάστε από τότε;», έσπευσε να μου το θυμίσει πρώτος εκείνος και τον τιμά πάρα πολύ αυτό. Οπως δείχνουν τα πράγματα θα ξαναδουλέψουμε και πάλι, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχει ένα συναισθηματικό δέσιμο.

Διάβασα ότι στο παρελθόν συναντηθήκατε στη Νέα Υόρκη με τον Αλ Πατσίνο. Τι κρατάτε από αυτήν τη συνάντηση;

Ημουν στο Actor Studio και έκανα κάποιες πρόβες. Ετυχε εκείνη την ημέρα να βρίσκεται εκεί ο Αλ Πατσίνο. Κάποια στιγμή ήρθε προς το μέρος μου και με ρώτησε το όνομά μου. Οταν άκουσε ότι με λένε Αντιγόνη μού είπε: «Αντιγόνη! Είσαι μια ζωντανή τραγωδία, αλλά πολύ όμορφη τραγωδία!». Η αλήθεια είναι ότι ντράπηκα και παράλληλα βέβαια ένιωσα και πολύ όμορφα. Ενιωσα δέος που είχα απέναντί μου αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος και αφιέρωσε λίγα λεπτά για να μου μιλήσει.

Ποιο θα θέλατε να είναι το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα;

Είμαι σε συζητήσεις για ένα θεατρικό έργο και ετοιμάζομαι και για μια ταινία που θα κάνω στο εξωτερικό, αλλά ακόμη δεν είμαι σε θέση να πω τίποτε περισσότερο.

Το κομμάτι «οικογένεια» είναι στα σχέδιά σας;

Ε, βέβαια. Ποια γυναίκα δεν απασχολεί. Ολες μάς απασχολεί. Και αυτές που σας λένε ότι δεν τις απασχολεί, λένε ψέματα. Απλώς δεν εκβιάζω καταστάσεις και πράγματα. Θεωρώ ότι αυτό όταν θα συμβεί θα το νιώσω.

Who is Who

Μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ήθελε να γίνει διπλωμάτης, φοίτησε στη Νομική σχολή, ωστόσο τελικά το πτυχίο της αφορούσε τον κλάδο των πολιτικών επιστημών. Παράλληλα άρχισε να δουλεύει ως μοντέλο και περπάτησε σε πασαρέλες μεγάλων οίκων μόδας του εξωτερικού. Είχε την τύχη να δουλέψει μαζί με διάσημα μοντέλα, όπως τη Ζιζέλ, την Κάρμεν Κας, την Καρολάιν Ριμπέιρο, και οι εξαιρετικές φωτογραφήσεις της να φιλοξενηθούν σε κορυφαία περιοδικά μόδας του κόσμου, όπως Vogue, Vanity Fair Ιταλίας, Marie Claire κ.ά. Τελικά στράφηκε στην ηθοποιία κάνοντας σπουδές υποκριτικής στο Scuola del Teatro della Cometa, στην Ιταλία. Ξεχωρίζει η συμμετοχή της στην ταινία του βραβευμένου με Οσκαρ Πάολο Σορεντίνο («Τέλεια ομορφιά») με τίτλο «Loro» για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στην Ελλάδα έχει παίξει στις τηλεοπτικές σειρές «Λούφα και παραλλαγή» στη ΝΕΤ, «Αληθινοί έρωτες» στον Alpha και «L.A.P.D.» στο Mega.

Αντιγόνη Κουλουκάκου«Έλα στη θέση μου»Alpha