Τηλεόραση|27.02.2020 20:40

Βέλη-Άγγελος: Θα... μουρμουράνε τρεις φορές την εβδομάδα

Φωφώ Μπόνιου

Η Μαρία Χάνου και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης σχολιάζουν την τηλεοπτική τους συνύπαρξη και αναφέρονται στην απήχηση της σειράς "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα", η οποία από την επόμενη εβδομάδα, θα μεταδίδεται τρεις φορές την εβδομάδα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, στις 21.00.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΟΥ

Το αποκριάτικο κλίμα στο αποψινό επεισόδιο θα επηρεάσει τη σχέση σας με τον Άγγελο; Ποια θα είναι η αντίδραση του Άγγελου;

Ναι όντως θα διοργανώσω αποκριάτικο πάρτυ με θέμα… τις σέξι στολές. Η Βέλη αυτή την περίοδο στη σχολή της έχει δημιουργήσει μια ομάδα γυναικών που θέτουν στο επίκεντρο το φεμινισμό, τη γυναικεία χειραφέτηση. Και σκέφτηκαν να κάνουν πάρτι για τη σεξουαλική απελευθέρωση, να είμαστε σέξι για τον εαυτό μας. Και η Βέλη ψάχνει την κατάλληλη στολή και ο Άγγελος παθαίνει το ένα εγκεφαλικό μετά το άλλο γιατί ζηλεύει. Ώσπου στο τέλος αποφασίζει και εκείνος να ενταχθεί μ’ έναν τρόπο στο κόνσεπτ για να είναι δίπλα της.

Σε ρήξη θα έρθετε;

Ε, βέβαια, είναι μια αφορμή για να μουρμουρίσουμε ο ένας στον άλλο και να γκρινιάξουμε, να ψιλοτσακωθούμε, να κάνουμε πειράγματα ο ένας στον άλλο. Και ταυτόχρονα σαν ένα ζευγάρι που αγαπιέται πραγματικά να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο για να είναι πιο ευτυχισμένος.  Η αλήθεια πάντως είναι ότι γελάσαμε πολύ στα γυρίσματα αυτών των επεισοδίων.

Σας αρέσουν οι απόκριες;

Έχω να ντυθώ αρκετά χρόνια, δεν έχει τύχει τα τελευταία χρόνια να πάω σ’ ένα αποκριάτικο πάρτυ. Όμως μ’ αρέσουν οι μεταμφιέσεις, είναι κοντά στο επάγγελμά μου.

Είναι εύκολο να ντύνεστε… Βέλη κάθε εβδομάδα;

Αυτή είναι και η φύση της δουλειάς μας και βρίσκω πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσω ένα ρόλο και να τον γνωρίσω τόσο καλά που να μπορέσω να τον υποδυθώ. Και αυτό συνεπάγεται με τα πάντα, με τα ρούχα του, τα μαλλιά του. Τα πάντα έχουν τις δυσκολίες του αλλά με γοητεύει εξαιρετικά αυτή η διαδικασία.  

Κοινά σημεία με τον χαρακτήρα που ενσαρκώνετε έχετε;

Έχω κοινά, είμαι κι εγώ κάπως παρορμητική, ακούω το ένστικτό μου πολύ, είμαι πεισματάρα, υποστηρίζω τις απόψεις μου με σθένος κι εγώ όπως κι εκείνη. 

Καμιά φορά η Βέλη είναι θα λέγαμε τσαμπουκάς για τον τσαμπουκά;

Ναι ισχύει, είναι αυτό που λέμε «σκύλος που γαβγίζει μην τον φοβάσαι».

Είστε έτσι και εσείς στην πραγματικότητα;

Μερικές φορές είμαι, δηλαδή φωνάζω παραπάνω και δεν είμαι τόσο επικίνδυνη όσο θέλω να δείχνω.

Μουρμουράτε στη ζωή σας;

Θέλω να το αποφεύγω. Φυσικά υπάρχουν στιγμές όταν είναι στη μέση η κούραση, η πολύ δουλειά ή το άγχος που μπορεί σε ανθρώπους που αγαπώ και έχω κοντά μου να ξεσπάω. Όμως προσπαθώ πάντα να το ελέγχω.  

«Μουρμούρα» βλέπατε πριν ενταχθείτε στο καστ;

Τη σειρά την παρακολουθούσα και πραγματικά ζήλευα μ’ ένα τρόπο. Ήταν από τις δουλειές που όντας ακόμα φοιτήτρια στη δραματική σχολή ήθελα να συμμετέχω.

Και περάσατε από κάστινγκ για το ρόλο;

Ναι, με πρότειναν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με τη σύζυγό του, Έφη Μουρίκη στο σκηνοθέτη της σειράς τον Διονύση Φερεντίνο που έψαχνε ένα ακόμη ζευγάρι για τη σειρά. Θυμάμαι ήταν καλοκαίρι και έδινα εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης. Μόλις βγήκα από το αυτοκίνητο και μου είπαν ότι πέρασα τις εξετάσεις, ταυτόχρονα δέχθηκα κλήση από την παραγωγή αν θέλω να περάσω από κάστινγκ. Δεν το πίστευα, ήταν μια πολύ ευτυχισμένη μέρα.   

Ποιες συμβουλές σας έδωσαν οι γονείς σας, οι ηθοποιοί, Ταξιάρχης Χάνος και Ελισάβετ Κωνσταντινίδου;

Οι γονείς μου πριν ξεκινήσω μου είπαν να ακολουθώ το ένστικτό μου και να μην επαναπαύομαι. 

Γιατί πιστεύετε ότι ο κόσμος βλέπει «Μουρμούρα»;

Πιστεύω είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, έχει πολύ καλούς ηθοποιούς που είναι αναγνωρισμένοι και σπουδαίοι, έχει πολύ καλά σενάρια και πολύ ικανούς συντελεστές. Είναι μια δουλειά που την προσέχουμε όλοι μας. Δεν γίνεται πρόχειρα.

Υπήρξαν στιγμές που είπατε ότι θα μπορούσατε να παίξετε καλύτερα;

Εννοείται. Αισθάνομαι ότι έχω αλλάξει σαν ηθοποιός, έχω εξελιχθεί. Δεν ήμουν έτσι την πρώτη χρονιά.  

Υπάρχουν στιγμές κατά την διάρκεια των γυρισμάτων που να ξεσπάσατε σε νευρικό γέλιο μαζί με τον συνάδελφό σας, Σπύρο Χατζηαγγελάκη;

Έχει συμβεί αρκετές φορές. Εγώ είμαι και ένας άνθρωπος που γελάω, δεν κρατιέμαι εύκολα. Γελάμε μέχρι δακρύων.

Αυτό το μοντέλο ζευγαριού, της Βέλης και του Άγγελου, πιστεύετε ότι υπάρχει ανάμεσά μας;

Ναι πιστεύω ότι υπάρχουν ζευγάρια που η γυναίκα φαίνεται πιο χειραφετημένη, πιο δυναμική, όμως στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Βέλη δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Άγγελο. Και ο Άγγελος θα ήταν πιο απομονωμένος, πιο μόνος χωρίς τη Βέλη. Υπάρχουν αυτά τα ζευγάρια που αλληλοσυμπληρώνονται, ζευγάρια που βρίσκουν το ταίρι τους.

Εσείς το έχετε βρει το ταίρι σας;

Δεν γνωρίζω ακόμα, είναι πολύ νωρίς για ν’ απαντήσω. 

Στην ιστορία του Άγγελου και της Βέλης γάμος θα υπάρξει;

Δεν ξέρω, εγώ πάντως θα ήθελα να αποκατασταθεί το κορίτσι. 

Η «Μουρμούρα» θα συνεχιστεί και του χρόνου;

Δεν το γνωρίζω, θα ήταν μεγάλη μου χαρά. Είναι ευτυχία να δουλεύεις σε μια τέτοια σειρά.

Θεατρικά πού σας βρίσκουμε;

Είμαι σε μια θεατρική ομάδα, την Εταιρεία Θεάτρου «Θέση» και κάθε Σάββατο και Κυριακή (μέχρι την Κυριακή των Βαϊων) στο Θέατρο 104 στο Γκάζι παίζουμε το έργο «Το σύστημα του Πόντζι».

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

H Moυρμούρα συμπληρώνει φέτος 7 χρόνια παρουσίας στη μικρή οθόνη. Ως «Άγγελος» βρίσκεστε για 3η συνεχή σεζόν στη σειρά αυτή του Alpha. Πώς νιώθετε;

Πάρα πολύ ωραία νιώθω. Την επιτυχία εγώ δεν την καταλαβαίνω με την έννοια της τηλεθέασης. Την καταλαβαίνω μέσα από το άριστο περιβάλλον συνεργασίας που έχουμε και από το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Με τη Μαρία Χάνου που αποτελεί το έτερον ήμισυ σας στη σειρά γνωριζόσασταν πριν τη «Μουρμούρα»;

Με τη Μαρία γνωριστήκαμε πριν κάποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη κι όταν μάθαμε πως θα συνεργαστούμε στη «Μουρμούρα» χαρήκαμε πραγματικά και οι δύο.

Πως είναι η μεταξύ σας χημεία;

Με τη Μαρία στα τρία αυτά χρόνια που είμαστε στη «Μουρμούρα» έχει αναπτυχθεί μια δυνατή σχέση φιλίας. Χρόνο με το χρόνο δενόμαστε ακόμη περισσότερο και αγαπάει πραγματικά ο ένας τον άλλον. Έχουμε γίνει δύο καλά φιλαράκια, περνάμε πολύ ωραία στα γυρίσματα και απολαμβάνουμε πάρα πολύ να παίζουμε μαζί.

Όταν μπήκατε στη σειρά επειδή ήταν ήδη επιτυχημένη είχατε καθόλου άγχος για το αν θα τυγχάνατε της ίδιας θερμής αποδοχής με ζευγάρια που έπαιξαν στη σειρά κατά το παρελθόν; Την κάνατε αυτή τη συζήτηση με τη Μαρία Χάνου;

Δεν είχαμε κανένα άγχος γιατί τόσο εγώ όσο και η Μαρία ήμασταν εντελώς άσχετοι από τηλεόραση και τι αυτό σημαίνει. Ξεκινήσαμε από το μηδέν πολύ αθώα, πολύ αγνά να δούμε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ την ήδη επιτυχημένη πορεία της σειράς και τα προηγούμενα επιτυχημένα ζευγάρια. Εμείς εξαρχής ψάχναμε να βρούμε τη δική μας διαφορετικότητα και χημεία.

Όταν τύχει να δείτε τις δικές σας σκηνές σας από ένα επεισόδιο της «Μουρμούρας» στη τηλεόραση γελάτε; Τις σχολιάζετε; Σας αρέσει να βλέπετε τον εαυτό σας στη τηλεόραση;

Νομίζω ότι είμαστε πολύ αυστηροί κριτές του εαυτού μας τουλάχιστον εγώ αλλά το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τη Μαρία. Βέβαια χρόνο με το χρόνο δεν σας κρύβω ότι όλο και περισσότερο απολαμβάνω τις σκηνές μου με τη Μαρία. Ωστόσο δυσκολεύομαι στο να γελάσω γιατί είμαι πολύ αυστηρός με αυτό που βλέπω. Λέω ωχ αυτό το έκανα έτσι ενώ θα έπρεπε να το κάνω αλλιώς. Αλλά σίγουρα δεν προσπερνάω τα επεισόδια. Και είναι σημαντικό αυτό.

Η σειρά θα συνεχιστεί;

Μακάρι να συνεχιστεί. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Εφόσον πάρει το πράσινο φως η «Μουρμούρα» εσείς θέλετε να συνεχίσετε να είστε κομμάτι αυτής της επιτυχίας;

Νομίζω πως δύσκολα αρνείσαι αυτή τη συνθήκη της δουλειάς. Μια συνθήκη που πολλοί θα ζήλευαν. Να είσαι με ανθρώπους που κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους και δουλεύουν με τη ψυχή τους. Δύσκολα αρνείσαι μια τέτοια δουλειά στην εποχή μας.

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είπε σε μια συνέντευξη του ότι αν μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί από αυτή τη δουλειά θα το έκανε. Εσείς συμμερίζεστε την άποψη αυτή;

Ο Βλαδίμηρος κάνει επτά χρόνια τη σειρά. Νομίζω ότι στα επτά χρόνια θα μπορώ να απαντήσω κι εγώ. Κι επίσης ο Βλαδίμηρος με περνά αρκετά χρόνια. Εξαιτίας αυτών των διαφορών δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να απαντήσω με τον ίδιο τρόπο.

Ποια είναι το μυστικό επιτυχίας της «Μουρμούρας»;

Θα ακούσατε να λένε ότι περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει και προς τα έξω. Ισχύει πάρα πολύ αυτό την ώρα του γυρίσματος. Δεν είναι ένα τυπικό γύρισμα. Είμαστε μια παρέα ανθρώπων, μία οικογένεια. Και αυτό το οικογενειακό κλίμα βγαίνει και στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Ο κόσμος στο δρόμο σας αναγνωρίζει; Σας μιλάνε για το ρόλο σας;

Ναι και με πλησιάζουν και μου δίνουν συγχαρητήρια. Είναι φορές που ξαφνιάζομαι ευχάριστα θα έλεγα όταν μου λένε κάποιοι ότι μοιάζουν μαζί μου κι ότι με τη κοπέλα τους περνάνε ακριβώς τα ίδια πράγματα όπως εγώ με τη Μαρία στη σειρά. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ταυτίζονται με τους χαρακτήρες που υποδυόμαστε κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Στη καθημερινότητα σας υπάρχει μουρμούρα; Πως την αντιμετωπίζετε;

Πάντα υπάρχει μουρμούρα και με τους φίλους και με τις σχέσεις. Νομίζω όλοι λίγο πολύ γκρινιάζουμε στους ανθρώπους μας. Τις περισσότερες φορές την όποια μουρμούρα την αντιμετωπίζω με χιούμορ και νομίζω σπάνια ξεφεύγω εκτός ορίων. Είναι ένα χρήσιμο συστατικό η μουρμούρα στη ζωή μας. Θεωρώ ότι δίνει μια σπίθα ζωής.

Το κομμάτι γάμος, οικογένεια σας απασχολεί; Είναι στα σχέδια σας;

Δεν έχω καν σχέση οπότε πώς να με απασχολεί; Δεν σχεδιάζω τίποτα πέρα από το τώρα και μιλάω πολύ ειλικρινά. Δεν βάζω στόχους μακροπρόθεσμους.

Θεατρικά που σας βρίσκουμε;

Στο Θέατρο Βασιλάκου, στην παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» που σκηνοθετεί η Σμαράγδα Καρύδη.

Μην αρχίζεις τη ΜουρμούραAlpha TV