Τηλεόραση|29.02.2020 11:21

Λευτέρης Ελευθερίου: «Θα ήθελα να δοκιμαστώ και σε άλλους ρόλους εκτός από τους κωμικούς»

Άκης Φωτόπουλος

Ο Λευτέρης Ελευθερίου δηλώνει ενθουσιασμένος για τη συνεργασία του με τη Μιμή Ντενίση και εκφράζει την επιθυμία του να δοκιμαστεί και σε άλλους ρόλους εκτός από τους κωμικούς.

Θεατρικά πού σας βρίσκουμε αυτήν τη σεζόν;

Στην παράσταση «Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη» της Μιμής Ντενίση. Επίσης παίζω στην παιδική παράσταση «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» και ενίοτε με τον Αντώνη Κρόμπα ως δίδυμο κάνουμε μια παράσταση επιθεωρησιακού χαρακτήρα.

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίσταση, όταν σας έγινε η πρόταση για την παράσταση «Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη»;

Να σας πω την αλήθεια επειδή ήδη από τον προηγούμενο χρόνο ξεκίνησα να πειραματίζομαι με έργα και χαρακτήρες που δεν σχετίζονταν με την κωμική μου φύση, ήταν πολύ θετική η αντίδρασή μου εξαρχής. Δεν υπήρξε καμία αντίσταση.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση;

Ο Παντελής Μάζης, τον οποίο και υποδύομαι, είναι ένας παλιός, βέρος Δαλονικιός, ο οποίος υποδέχεται με αγάπη και κατανόηση τους πρόσφυγες γιατί έχει βιώσει κι αυτός την καταστροφή της περιουσίας του από την πυρκαγιά του ’17.

Ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που εντυπωσιάζει περισσότερο το κοινό σε αυτήν την παράσταση;

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μέσα από αυτό το έργο δίνονται πολλές απαντήσεις για το τι πέρασε η Ελλάδα τον τελευταίο αιώνα. Παρουσιάζονται κομμάτια της Ιστορίας μας που δεν γνωρίζουμε καθόλου.

Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Μιμή Ντενίση;

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με τη Μιμή Ντενίση και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένας πολύ ζεστός και συνάμα πολύ δοτικός άνθρωπος.

Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν μια παράσταση και έναν ηθοποιό επιτυχημένους;

Βασικά πρέπει να είναι επικερδές το έργο και να αφορά αυτούς που το βλέπουν. Για μένα είναι πολύ σημαντικό μια επιτυχία να γίνεται μέσα από μια τέτοια παράσταση όπως είναι το «Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη», που αναφέρεται στην Ελλάδα του 1915 μέχρι και το 1940 και ξυπνάει μνήμες.

Θεωρείτε τον εαυτό σας επιτυχημένο;

Από τη στιγμή που βιοπορίζομαι από αυτό το επάγγελμα, θεωρώ πως τα πηγαίνω καλά. Εγώ χαρούμενος νιώθω.

Με το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας πώς τα πάτε;

Καταλαβαίνω την αγάπη του κόσμου, ωστόσο υπάρχουν στιγμές που δεν μπορούμε να αφιερώσουμε χρόνο σε όσους μας πλησιάζουν και ειλικρινά νιώθω λίγο άβολα.

Γιατί απέχετε από την τηλεόραση;

Η τηλεόραση επέστρεψε στα πολύωρα γυρίσματα, όμως με μικρές αποδοχές. Πρέπει να λείπεις αρκετές ώρες από την οικογένειά σου, κι εγώ στη συγκεκριμένη φάση που έχω μικρά παιδιά και με έχουν ανάγκη δεν μπορώ να ανταποκριθώ. Επίσης η τηλεόραση με θέλει σε κωμικούς ρόλους, από τους οποίους εγώ θέλω να βγω και να κάνω κι άλλα πράγματα. Για παράδειγμα οι «Αγριες Μέλισσες» και το «Κόκκινο Ποτάμι» είναι δύο σίριαλ που είναι πιο κοντά σε αυτό που θα ήθελα να κάνω. Σε ένα τέτοιο είδος θα ήθελα να δοκιμαστώ. Αν κάποια στιγμή μου δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία θα ξανακάνω τηλεόραση.

Θα πηγαίνατε ξανά σε ένα τάλεντ σόου;

Ξέρετε, στα τάλεντ σόου δεν με ευχαριστεί η κριτική. Περισσότερο να εκφραστώ θέλω και δεν με ενδιαφέρει τόσο πώς θα κριθεί το έργο μου. Οπότε μπορώ να σας πω ότι θα δυσκολευόμουν. Με προβληματίζει ως ιδέα το να πήγαινα σε ένα τάλεντ σόου.

Τι θα θέλατε να κάνετε στο μέλλον;

Στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ με τη σκηνοθεσία.

Λευτέρης ΕλευθερίουΣιρανό ντε ΜπερζεράκΚι από Σμύρνη... Σαλονίκη