Τηλεόραση|29.02.2020 11:33

Αθηνά Μανουκιάν: «Ολη μου η ζωή είναι κρυμμένη στο Chains On You»

Άκης Φωτόπουλος

H Αθηνά Μανουκιάν αναφέρεται στη φετινή συμμετοχή της με την Αρμενία στη Eurovision και ευελπιστεί να λάμψει μέσα από το τραγούδι της!

Γιατί επιλέξατε να εκπροσωπήσετε την Αρμενία και όχι την Ελλάδα; Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό; Είστε αισιόδοξη;

Εχουν υπάρξει κατά καιρούς πολλές συζητήσεις σχετικά με το να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision. Θα ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά να γίνει πραγματικότητα. Αισθάνομαι έτοιμη, ενθουσιασμένη και πολύ αισιόδοξη. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Και χαίρομαι πολύ που εκπροσωπώ μια τέτοια χώρα που τόσο πολύ λατρεύω και εκτιμώ.

Η συμμετοχή σας στη Εurovision ήταν ένα όνειρό σας που εκπληρώθηκε;

Οχι μόνο εκπληρώθηκε. Εμεινε και θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Γιατί συμμετέχω με ένα τραγούδι το οποίο έχω συνθέσει η ίδια και κάθε στίχος με αντιπροσωπεύει.

Δεν σκεφτήκατε, όμως, ότι αυτό θα ήταν ένα ρίσκο για εσάς;

Δεν θεωρώ ρίσκο να εκπροσωπώ μια χώρα η οποία από πάντα με στήριζε και με στηρίζει και ήδη έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μου. Παρ’ όλα αυτά, το ρίσκο ήταν και είναι πάντα πρώτο στη λίστα μου, διότι έτσι πιστεύω πως στο τέλος χτίζεις κάτι που είναι αληθινό και μοναδικό.

Γίνατε γνωστή μέσα από το βρετανικό «Χ-Factor», όπου και συμμετείχατε. Πώς πήρατε την απόφαση να λάβετε μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Οταν σου δίνεται μία ευκαιρία να παρουσιάσεις ένα show το οποίο θα το δουν εκατομμύρια άνθρωποι, είναι παραπάνω από τιμητικό να δεχτείς μια τέτοια πρόταση.

Το «Chains On You» το ακούσατε πρώτα και μετά είπατε το «ναι»;

Το «Chains On You» είναι μια δημιουργία δική μου και του παραγωγού μου, DJ Paco. Ενας πολύ ικανός και ταλαντούχος παραγωγός με ανοιχτό μυαλό και αμέτρητες επιτυχίες. Πίστεψε σε εμένα από την πρώτη στιγμή, υπήρξε χημεία και δουλέψαμε πολύ σκληρά. Γράψαμε μαζί τη μουσική και οι στίχοι είναι δικοί μου.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα χαρακτηριστικά του τραγουδιού που θα ερμηνεύσετε;

Είναι ένα πολύ δυναμικό κομμάτι σε pop, RnB ρυθμούς με ίσως μια πιο underground ενέργεια. Εχει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μου.

Στέλνετε και κάποια μηνύματα μέσω του τραγουδιού σας;

Τα μηνύματα είναι πολλά. Στην ουσία είναι όλη μου η ζωή κρυμμένη μέσα σε αυτό το κομμάτι. Μιλάει για τα «διαμάντια» των ανθρώπων. Ολοι έχουμε κάποιες αξίες, κάποιο ταλέντο. Και κάποιες φορές ορισμένοι ίσως θελήσουν να μας πάρουν αυτά τα διαμάντια. Το μήνυμα είναι, όπως λέω και στους στίχους μου «Keeping my diamonds on you», ότι μπορούν να κρατήσουν τα διαμάντια μας, αλλά ο μόνος τρόπος για να λάμψουν τα δικά μας διαμάντια είναι μόνο σε εμάς, μόνο πάνω μας: «Diamonds shining on me». Οπότε όσο και να αδικηθούμε, όσες φορές και αν μας κόψουν τον δρόμο, στο τέλος η αξία μας θα αναγνωριστεί και θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Ακόμα και από τον πιο δύσκολο δρόμο.

Εχετε σκεφτεί τη σκηνική σας παρουσία στο stage του Ρότερνταμ;

Εχω σκεφτεί πάρα πολλά για τη μεγάλη μέρα στο Ρότερνταμ και πιστεύω πως στο τέλος θα βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις.

Είστε χαρούμενη που αποτελείτε μέρος όλης αυτής της διαδικασίας;

Εχω πάθει σοκ! Αναμένω τη στιγμή πώς και πώς!

Θα θέλατε να εκπροσωπήσετε και την Ελλάδα κάποια στιγμή;

Με μεγάααααλη μου χαρά! Ελλάδα μου, σε αγαπώ!

EurovisionΑρμενίαΑθηνά Μανουκιάν