Τηλεόραση|08.03.2020 14:40

Αντελίνα Βαρθακούρη: «Το όνειρό μου ήταν να μπω στην τηλεόραση και το κατάφερα»

Newsroom

Η παρουσιάστρια Αντελίνα Βαρθακούρη αποκαλύπτει στο TV Εθνος τι θα δούμε στη νέα εκποµπή της, απαντά στις συγκρίσεις µε την Ελένη Μενεγάκη, εξοµολογείται πολύ δύσκολες προσωπικές στιγµές και θυµάται το τάµα που είχε κάνει για την υγεία της κόρης της.

Θέλω να ξεκινήσουµε µε το «Globetrotters». Πώς πήρατε την απόφαση µε τον Χάρη να συµµετάσχετε µέρος στο παιχνίδι;

Ηταν σε µια στιγµή της ζωής µου που µόλις είχα ολοκληρώσει την προηγούµενη τηλεοπτική παρουσία µου λόγω εκλογών, καθώς συµµετείχα στις δηµοτικές εκλογές ως υποψήφια σύµβουλος. Υπήρχε το ασυµβίβαστο. ∆εν εκλέχθηκα. Ηµουν στο αυτοκίνητο µαζί µε την αδελφή µου και χτύπησε το τηλέφωνο. Ηταν από το Star και µου ζήτησαν να κάνουµε ένα ραντεβού. Νόµιζα πως µε ήθελαν ως καλεσµένη σε εκποµπή. ∆εν είχα µιλήσει ακόµη µε τον Χάρη. Μαζί πήγαµε στο πρώτο ραντεβού, αλλά εγώ έκανα το πρώτο τηλεφωνικό τετ α τετ. Πήγα στο σπίτι, του το λέω µε ενθουσιασµό για την πρόταση και µου απαντά: «Πας καλά; Οχι». Το κλασικό πρώτο «όχι» του Χάρη. Τον έπιασα στο µπίρι µπίρι. Πίστευα από την πρώτη στιγµή πως ο Χάρης είναι πολύ επικοινωνιακός και κάνει για τηλεόραση. Αυτό το «µαζί µε τον Χάρη» µου έκανε κλικ από την αρχή. Εγινε λοιπόν το ραντεβού, µας εξήγησαν τι είναι, κοιταχτήκαµε και είπαµε το «ναι».

∆εν αµφιταλαντευτήκατε που έπρεπε να µείνουν τα κορίτσια πίσω;

Ο Χάρης περισσότερο αλλά και εγώ ως µαµά. Είχα δει όµως από την αρχή το τέλος. Πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Το κέρδος από το «Globetrotters» είναι για εµένα η επαφή µε τον κόσµο, η εµπειρία και µια ευκαιρία για τον κόσµο να γνωρίσει τον πραγµατικό χαρακτήρα της Αντελίνας. Μέχρι εκείνη την ώρα σε καµία ζωντανή εκποµπή που είχα κάνει, ο κόσµος δεν µε είχε γνωρίσει πραγµατικά.

 

Από την αρχή ήσασταν προετοιµασµένοι πως θα εκθέσετε ένα µεγάλο κοµµάτι της προσωπικής σας σχέσης µπροστά από τις κάµερες;

Είµαστε και οι δύο πολύ αυθόρµητοι και χωρίς να κάνουµε δεύτερες σκέψεις. ∆εν ξέραµε ούτε τι θα αντιµετωπίσουµε, ούτε τι θα κάνουµε. Από την 3η µέρα ήµασταν µε τους τεχνικούς µια µεγάλη παρέα. ∆εν σκεφτόµασταν τις κάµερες. Το µυστικό ποιο είναι; Κάθε στιγµή το ζήσαµε στο 1.000%. Στο έπακρο.

Με το που µπήκα στον Alpha αντίκρισα πολύ ζεστούς ανθρώπους, µε όνειρα και στόχους, και κατάλαβα πως πρόκειται για τη νέα επαγγελµατική µου οικογένεια. Μπαίνω σε µια δυνατή οµάδα...

Πολλοί υποστήριξαν πως οι καβγάδες σας ήταν στηµένοι. Τι απαντάς σε αυτό;

Είναι κουτό να το σκεφθεί κάποιος. Αναφέροµαι στους ανθρώπους που δουλεύουν στην τηλεόραση γιατί ξέρουν πώς λειτουργεί. Το «Globetrotters» γυρίστηκε το καλοκαίρι. Προβλήθηκε αφού επιστρέψαµε στην Ελλάδα. Ποιος ήξερε λοιπόν πως όλο αυτό θα έκανε επιτυχία και δεν θα συνέβαινε το αντίθετο; Να γίνουµε αντιπαθείς στον κόσµο λόγω των καβγάδων; ∆εν ήταν ότι υπήρχαν επεισόδια σε εξέλιξη για να αλλάξουµε συµπεριφορά.

Αυτή η νίκη στο παιχνίδι σάς άνοιξε νέους επαγγελµατικούς δρόµους. Σκεφθήκατε στην αρχή µε τον Χάρη να πάτε «πακέτο» και στην επόµενη τηλεοπτική δουλειά, όπως κάνουν πολλά ζευγάρια της showbiz;

Υπήρξε πράγµατι ενδιαφέρον. Οµως είχαµε ήδη αποφασίσει πως δεν θα συνεχίσουµε µαζί τηλεοπτικά. Μια επιτυχία αληθινή και όχι στηµένη δεν τη ρουφάς µε το καλαµάκι. Στη συνέχεια έπρεπε, όπως και θα γίνει, ο καθένας να πάρει τον δρόµο του και να πορευτεί µε τις δικές του δυνάµεις.

Η πρόταση από τον Alpha πώς ήρθε;

Αρχικά συζήτησα µε το Star, που είχα και έχω άψογες σχέσεις και πάντα θα τους ευχαριστώ που µε πίστεψαν. Η πρόταση του Star ήταν για λίγο αργότερα και έτσι µίλησα µε τον Alpha. Μου πρότειναν κάτι άµεσο και το οποίο µε ενδιέφερε πολύ. Σκέφτοµαι συναισθηµατικά και ήθελα να γνωρίσω τους ανθρώπους. Με το που µπήκα στον Alpha αντίκρισα πολύ ζεστούς ανθρώπους, µε όνειρα και στόχους, και κατάλαβα πως πρόκειται για τη νέα επαγγελµατική µου οικογένεια. Μπαίνω σε µια δυνατή οµάδα. Και έχουµε την πρόθεση αυτό που θα κάνουµε να πετύχει.

Στις οθόνες έρχεται η Αντελίνα και ό,τι είναι η Αντελίνα. ∆εν έκρυψα ποτέ ότι αγαπώ το ζωντανό, όµως η εκποµπή αυτή θα είναι µαγνητοσκοπηµένη

Πάµε λοιπόν στη νέα εκποµπή. Τι έρχεται στις οθόνες µας;

Στις οθόνες έρχεται η Αντελίνα και ό,τι είναι η Αντελίνα. ∆εν έκρυψα ποτέ ότι αγαπώ το ζωντανό, όµως η εκποµπή αυτή θα είναι µαγνητοσκοπηµένη. Με το που άκουσα την πρόταση µού έκανε αµέσως κλικ. Θα έρχοµαι καθηµερινά σε επαφή µε τον κόσµο. Εκτός στούντιο. Στον δρόµο, στα σπίτια των τηλεθεατών. Με γυρίσµατα, που ξεκίνησαν ήδη, επτά ηµέρες την εβδοµάδα. Θέλω να γνωρίσω τον κόσµο, να τον αγκαλιάσω, να είµαστε µαζί και να πούµε τα πάντα. Θα δείτε αληθινή επαφή χωρίς φτιασιδώµατα. Η εκποµπή θα έχει γέλιο, συγκίνηση και πολλά παιχνίδια, από τα οποία θα προκύπτουν και χρηµατικά έπαθλα, τα οποία θα δίνονται εκείνη την ώρα. Θα ξεκινάω λοιπόν από µια περιοχή κάνοντας βόλτες. Θα µιλάω µε τον κόσµο. Στη συνέχεια θα χτυπάω τυχαία κάποιο κουδούνι και θα επισκέπτοµαι µια οικογένεια. Θα τα συζητάµε όλα. Και τα προβλήµατα. Οτιδήποτε θα έλεγα αν δεν υπήρχαν κάµερες, το λέω και τώρα. Οτιδήποτε µου φέρει το άνοιγµα µιας πόρτας είναι καλοδεχούµενο. Η εκποµπή δεν είναι στηµένη, ούτε έχει σενάριο.

Ποιος θα είναι ο τίτλος της εκπομπής; Θα έχει και το όνομά σου;

«Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι».

Πότε κάνετε πρεμιέρα;

Προς το τέλος Μαρτίου. Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, απόγευμα.

T

Εχεις άγχος για τα νούμερα τηλεθέασης;

Πάντα. Ξυπνάω αξημέρωτα για να τα δω. Τα νούμερα πάντα δείχνουν τη δυναμική των πραγμάτων. Είναι η φωνή του κόσμου. Αυτά που θα με κάνουν να αλλάξω πράγματα στην εκπομπή αφαιρώντας ή προσθέτοντας στοιχεία. Δεν θα γυρίσω ποτέ την πλάτη μου στη φωνή του κόσμου.

«Ο αυθορμητισμός και η φρεσκάδα της Αντελίνας ταιριάζουν στο προφίλ του Alpha, που επιλέγει να εκπροσωπείται από πρόσωπα που μιλούν στην καρδιά του τηλεθεατή με αμεσότητα, οικειότητα και ειλικρίνεια». Αυτά ανέφερε η ανακοίνωση της μεταγραφής σου. Πιστεύεις πως πρόσωπα που παρά τη μεγάλη εμπειρία τους πλέον δεν είναι φρέσκα, πρέπει σταδιακά να αποσυρθούν από την τηλεόραση;

Δεν είμαι η κατάλληλη για να απαντήσω τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Ως τηλεθεάτρια θα σου πω ότι πρόσωπα με μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία έχουν ακόμη να δώσουν πολλά πράγματα. Οταν έρχομαι σε επαφή μαζί τους προσπαθώ να ρουφάω γνώση από αυτούς. Ολοι οι καλοί χωράμε στην TV. Εγώ θέλω η τηλεόραση να πάρει τα πάνω της και αυτό μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει καλός ανταγωνισμός. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως πρέπει να υπάρχουν πολλές εκπομπές και πολλοί παρουσιαστές. Και οι παλαιότεροι με την εμπειρία τους και οι πιο νέοι. Εύχομαι να υπάρχουν για όλους στην τηλεόραση πολλές δουλειές. Δεν εύχομαι να πάει κανείς σπίτι του.

Η Ελένη Μενεγάκη έχει χιλιόμετρα καριέρας. Θεωρώ λοιπόν πολύ άσχημο αυτό που λέγεται και γράφεται. Δεν αξίζει ούτε στην Ελένη ούτε σε μένα. Η Ελένη είναι μια σχολή από μόνη της, εγώ ξεκινώ τώρα

Τα δημοσιεύματα και τις φήμες που σε θέλουν επίδοξη διάδοχο της Ελένης Μενεγάκη πώς τα εισπράττεις; Πώς αντιδράς;

Τα διαβάζω κι εγώ. Η Ελένη Μενεγάκη είναι άνθρωπος της καρδιάς μου. Την αγαπώ και θα την αγαπώ πάντα. Μια πολύ λαμπερή γυναίκα που έχει να δώσει ακόμη πολλά. Την ευχαριστώ που άνοιξε την πόρτα της και την καρδιά της και την εκπομπή της, και έχουμε πει πολλά. Η Ελένη Μενεγάκη έχει χιλιόμετρα καριέρας. Θεωρώ λοιπόν πολύ άσχημο αυτό που λέγεται και γράφεται. Δεν αξίζει ούτε στην Ελένη Μενεγάκη ούτε σε μένα. Η Ελένη Μενεγάκη είναι μια σχολή από μόνη της, εγώ ξεκινώ τώρα. Δεν είμαι αντικαταστάτρια κανενός. Ο καθένας είναι αναντικατάστατος. Εύχομαι λοιπόν στην Ελένη το αστέρι της να λάμπει για πάρα πολλά χρόνια ακόμη.

Ξεκίνησες από μικρότερους τηλεοπτικούς σταθμούς και μάλιστα σε ζωντανές εκπομπές. Πιστεύεις πως αυτή η προϋπηρεσία θα λειτουργήσει θετικά στη νέα σελίδα της καριέρας σου στον Alpha;

Η προϋπηρεσία λειτουργεί πάντα θετικά. Από μικρό παιδί λάτρευα την τηλεόραση. Καθόμουν μπροστά στο σύνθετο της γιαγιάς σε ένα προπολεμικό ραδιόφωνο και έκανα την παρουσιάστρια. Το όνειρό μου ήταν να μπω στην τηλεόραση και το κατάφερα. Ηταν επιλογή μου να ξεκινήσω από τα χαμηλά. Εννοώ από μικρότερα κανάλια. Ηταν τεράστια σχολεία. Εκανα τα πάντα. Παρουσίαση, ρεπορτάζ, μοντάζ, αρχισυνταξία.

Οταν ο Χάρης σου είπε για την πρόταση της παρουσίασης του «Big Brother», τι του απάντησες;

Του έδωσα ένα φιλί και του είπα πως πιστεύω απόλυτα σε εκείνον, στηρίζω απόλυτα την απόφασή του. Πιστεύω στον άντρα μου με κλειστά μάτια. Είμαι όμως και ο πιο αυστηρός κριτής του. Είναι έτοιμος να το κάνει και έχει μεγάλη λαχτάρα γι’ αυτό.

Γυρίζω τον χρόνο πίσω. Η γνωριμία με τον Χάρη πώς έγινε;

Ημουν στο εξοχικό μου στην Επίδαυρο. Να ξέρεις ότι είμαι πολύ σπιτόγατος. Ημασταν λοιπόν οικογενειακά εκεί. Η αδελφή μου μου άνοιξε λογαριασμό στο Facebook. Αυτά το καλοκαίρι του 2009. Ο Χάρης μού έκανε λοιπόν ένα like. Ξεκινήσαμε να μιλάμε στο τηλέφωνο. Κάθε μέρα. Εγώ στην Επίδαυρο, εκείνος στην Πάρο. Επειτα από δύο μήνες συναντηθήκαμε και από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ. 

Τι θυμάσαι πιο έντονα από το πρώτο ραντεβού σας;

Υπήρχε μεγάλη αμηχανία! Μιλούσαμε δύο μήνες στο τηλέφωνο και είχαμε πει τα πάντα. Μέχρι και τι ονόματα θα δώσουμε στα παιδιά μας. Και από κοντά ήταν πιο δύσκολο... Ηταν όμως τόσο καρμικό με τον Χάρη. Είναι ο άντρας της ζωής μου και είμαι η γυναίκα της ζωής του. Πήγαμε στη συνέχεια ένα διήμερο στο Ναύπλιο και έλεγα μέσα μου «τον ξέρω πολλά χρόνια». Ηξερα από την πρώτη στιγμή πως θα είναι ο πατέρας των παιδιών μου.

T

Ισχύει πως ο γάμος σας ήρθε κάπως βιαστικά λόγω της πρώτης εγκυμοσύνης σου;

Οχι. Η εγκυμοσύνη ήρθε μέσα στον πρώτο μήνα, αλλά δεν ήρθε τυχαία. Ημασταν έτοιμοι γι’ αυτό. Ακούγεται λίγο ένας μήνας, αλλά εμείς νιώθαμε σαν να γνωριζόμασταν 10 χρόνια.

Πρέπει να υπάρχουν πολλές εκπομπές και πολλοί παρουσιαστές. Και οι παλαιότεροι με την εμπειρία τους και οι πιο νέοι. Εύχομαι να υπάρχουν για όλους στην τηλεόραση πολλές δουλειές. Δεν εύχομαι να πάει κανείς σπίτι του

Θέλω να μου περιγράψεις και την πρώτη επαφή σου με τον πεθερό σου, τον Γιάννη Πάριο.

Η πρώτη γνωριμία με τον υπέροχο, λατρεμένο μπαμπάκα -έτσι τον αποκαλώ- έγινε αρχικά από το τηλέφωνο στο διήμερο που είχαμε πάει στο Ναύπλιο. Είχα πάντα δέος. Αλλά τώρα είναι οικογένειά μου. Σε αυτό λοιπόν το πρώτο τηλεφώνημα ήταν πολύ οικείος και γλυκομίλητος. Σαν να ήξερε κι αυτός μέσα του πως είμαι κάτι παραπάνω από φίλη του γιου του. Λίγο καιρό αργότερα τον γνώρισα κι από κοντά στην απονομή ενός δίσκου του. Με είχε αγκαλιάσει και μου είχε μιλήσει πολύ θερμά. Επίσης ήθελε να είμαι στις οικογενειακές φωτογραφίες που βγήκαν. Τον λατρεύω τον πεθερό μου. Πολύ γλυκός άνθρωπος. Μόνο χαρά και περηφάνια αισθάνομαι που φέρω το επίθετο αυτής της οικογένειας.

Μετά τη Μελωδία ήρθε στη ζωή σας και η Λιόνα. Ενα τρίτο παιδί θα ήθελες να έρθει στη ζωή σας;

Θέλω ένα τρίτο, ένα τέταρτο, ένα πέμπτο παιδί. Και για τους δύο είναι τα πάντα η οικογένειά μας. Τα παιδιά είναι ευλογία. Κοιτάς τα πρόσωπά τους και λες «αν έκανα κάτι καλό στη ζωή μου, είναι αυτά τα παιδιά».

Τον λατρεύω τον πεθερό µου. Πολύ γλυκός άνθρωπος. Μόνο χαρά και περηφάνια αισθάνοµαι που φέρω το επίθετο αυτής της οικογένειας

Η γέννηση της Λιόνας δεν ήταν εύκολη. Ακουσα σε συνέντευξή σου που αποκάλυψες ότι οι γιατροί είχαν πει πως θα ζήσει ή η μητέρα ή το παιδί. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφθηκες εκείνη την ώρα;

Η Λιόνα ήταν από την αρχή περίεργη ιστορία. Τη σκεφτόμουν πριν γίνει η σύλληψή της. Ηµουν έγκυος και πριν πάω στον γιατρό να το βεβαιώσω, το ήξερα. Την ηµέρα που έκλεινε το πρώτο τρίµηνο της κύησης είχα πει «Χριστέ µου, όλα καλά πήγαν». Ξαφνικά όµως υπήρξε µια σοβαρή επιπλοκή. Τρελάθηκα, ούρλιαζα. Πάω στον γιατρό και βλέπω πως το παιδί είναι καλά. Εκείνη την ώρα ένιωσα πως µιλούσα µε τον Θεό. Είχε γίνει λοιπόν αποκόλληση. Εµεινα στο κρεβάτι. Ξαφνικά µε έπιασε ένας πόνος. Το είπα µόνο στη µητέρα µου. Για κάποιους ιατρικούς λόγους πήρα κορτιζόνη. Η γιατρός µού είχε πει πως θα γεννήσω πρόωρα. Με πιάνουν πιο έντονοι πόνοι. Ηρθαν και µε πήραν οι γονείς µου. Ηµασταν στην Κηφισιά και έπρεπε να πάµε στο µαιευτήριο στη Συγγρού. ∆εν θα ξεχάσω ποτέ την οµάδα ∆ΙΑΣ που εµφανίστηκε και µας άνοιξε τον δρόµο. Αλλιώς θα γεννούσα στον δρόµο. Μπαίνοντας στο χειρουργείο, ο γιατρός διαπίστωσε ρήξη µήτρας. Σοβαρό θέµα... Ζητάω να µπει ο Χάρης στο χειρουργείο, που κανονικά δεν επιτρεπόταν. Μου λέει ο γιατρός «είµαστε σε πολύ δύσκολο σηµείο... Εσύ, το παιδί... ∆εν ξέρω ποιον µπορώ να σώσω». ∆εν µε ενδιέφερε καθόλου. Ηθελα να γεννηθεί το παιδί καλά. Αυτή η εµπειρία ήταν πολύτιµη. Το παιδί γεννήθηκε πρόωρα και µπήκε στη θερµοκοιτίδα. Είχα άγχος και για τη Μελωδία που ήταν σπίτι. Είναι τιτάνιο το έργο που γίνεται στις µονάδες φροντίδας των πρόωρων νεογνών.

Η σχέση σου µε τον Θεό και την πίστη ποια είναι;

Η πίστη µου είναι ένα από τα πιο σηµαντικά πράγµατα στη ζωή µου. Ετσι µεγάλωσα και έτσι µεγαλώνω και τα παιδιά µου. Κανείς δεν µπορεί να πάρει την πίστη µου. ∆εν το συζητώ, ούτε το διαπραγµατεύοµαι. Οπως σέβοµαι τους άλλους στα πιστεύω τους, έτσι θέλω να σέβονται και εκείνοι εµένα.

Ενιωσες την ανάγκη να κάνεις τάµα;

Η Μελωδία ήταν ενός έτους, ο Χάρης ήταν στην Αυστραλία και είχαµε µετακοµίσει σε καινούργιο σπίτι, το οποίο είχε µοκέτες. Κάτω από τη µοκέτα υπήρχε ένα αποφρακτικό βόθρων. Το έφαγε η µικρή... Εφυγα ξυπόλυτη από το σπίτι µε το παιδί για το νοσοκοµείο. Είπα στην Παναγία «αν σώσεις το παιδί µου, θα έρθω γονατιστή». Οπως και έκανα βέβαια... Στην Τήνο από το λιµάνι µέχρι την εκκλησία.

Ο γάµος µας ναι, πέρασε κρίση. Στην αρχή της σχέσης, γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με τον Χάρη µας έσωσε το γεγονός πως σε πέντε λεπτά ηρεµούσαµε. ∆εν φτάσαµε ποτέ στο σηµείο να πούµε «πάµε σε δικηγόρο».

Τα σχόλια για τα κιλά σου κατά τη διάρκεια προβολής του παιχνιδιού σε πείραξαν;

Καθόλου. Εχω υπάρξει και πολύ αδύνατη, µετά πήρα κιλά. Ολοι µας θέλουµε να νιώθουµε καλά µε τον εαυτό µας. Αλίµονο αν κρυφτώ. Με είδε όλη η Ελλάδα. Ναι, θέλω να τα χάσω, γιατί αισθάνοµαι καλύτερα χωρίς αυτά. Οχι για το πώς θα µε δουν οι άλλοι, αλλά για το πώς νιώθω εγώ. Το φαγητό πολλές φορές είναι και θέµα ψυχολογίας. Στις γυναίκες που νιώθουν πως έχουν παραπάνω κιλά και θέλουν να τα χάσουν τους λέω «δεν µε σταµάτησαν τα 
κιλά σε τίποτα στην καθηµερινότητά µου». Τώρα όµως θέλω να τα χάσω και αυτό θα το µοιραστώ και µε άλλες γυναίκες στην εκποµπή. Μακάρι να τα χάσουµε όλες µαζί!

Ο γάµος σας µε τον Χάρη πέρασε ποτέ σοβαρή κρίση;

Πέρασε, ναι. Στην αρχή, γιατί όπως σου είπα όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Με τον Χάρη µας έσωσε το γεγονός πως σε πέντε λεπτά ηρεµούσαµε. ∆εν φτάσαµε ποτέ στο σηµείο να πούµε «πάµε σε δικηγόρο».

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια από τώρα σε επαγγελµατικό και προσωπικό επίπεδο;

Ζω και γεύοµαι το «τώρα». Το αύριο δεν µπορώ να το ελέγξω. Μόνο δουλεύω γι’ αυτό. Να είµαι καλή στη δουλειά µου, ναι. Να ανταποδώσω την εµπιστοσύνη των συνεργατών µου και του κοινού. Στο προσωπικό κοµµάτι θέλω να ξέρω πως η οικογένειά µου είναι εκεί. Είναι το σηµείο αναφοράς µου και η βάση µου. ∆εν θέλω πολλά, να έχουµε την υγειά µας. Η προσευχή µου είναι «δεν ξέρω τι θα µου φέρει η ζωή, δεν θέλω να χάσω την πίστη µου». 

Χάρης ΒαρθακούρηςΕλένη ΜενεγάκηGlobetrottersΑντελίνα Βαρθακούρη