Τηλεόραση|16.03.2020 10:04

Πρόγραμμα τηλεόρασης: Τι θα δούμε στην TV τη Δευτέρα 16 Μαρτίου

Newsroom

Δείτε εδώ τις επιλογές για τη Δευτέρα 16 Μαρτίου για όλους όσοι Μένουμε Σπίτι εξαιτίας του κορονοϊού

Μεγάλο ξεκαθάρισµα στη «Λαγουδέρα»

ΠΕΤΑ ΤΗ ΦΡΙΤΕΖΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 21.45, ANT1

Η εβδοµάδα στην κωµική σειρά ξεκινά µε τον Ανδρέα να κρατά όµηρο τη Λούνα και να τη φέρνει προ των ευθυνών της. Εν τω µεταξύ, στο µαγαζί επικρατεί µεγάλη αναταραχή από την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάµεσα σε Μαριέττα και Φωτεινή για την «καθυστέρηση» που ανακοίνωσε η πρώτη στον Κίµωνα. Την ίδια ώρα ο Μένιος κάνει τα πάντα για να αποφύγει τη στράτευση και χρησιµοποιεί τις πιο ασυνήθιστες µεθόδους. Σύντοµα στη… δίνη του κυκλώνα Ανδρέα θα βρεθούν ο Αλέκος και η Ζαµπέλα. Είναι έτοιµοι να δεχθούν τις συνέπειες της απάτης που διέπραξαν και προσφέρουν ένα αµύθητο ποσό στον Μπασκιά για την ψυχική οδύνη. Η νύχτα του µεγάλου ξεκαθαρίσµατος φτάνει και η Λούνα καταλήγει στην πιο δύσκολη απόφαση. Η διαχείριση της «Λαγουδέρας» πρέπει να αλλάξει χέρια.

Πρεµιέρα µε εξιχνίαση οµηρίας

ΤHE ROOKIE ΔΕΥΤΕΡΑ, 23.00, ALPHA

Επειτα από ένα ατυχές γεγονός που έφερε στη ζωή του τα πάνω κάτω, ο Τζον Νόλαν (τον υποδύεται ο πρωταγωνιστής της σειράς «Castle», Νέιθαν Φίλιον) κυνηγά τώρα το όνειρό του να ενταχθεί στο δυναµικό του αστυνοµικού τµήµατος του Λος Αντζελες. Ετσι ξεκινά η καινούργια αστυνοµική σειρά που εντάσσεται στο πρόγραµµα του καναλιού. Ως ο πιο ώριµος σε ηλικία νεοσύλλεκτος, ο Τζον αντιµετωπίζει την επιφυλακτικότητα των αξιωµατικών και των συναδέλφων του, που προσπαθούν να καταλάβουν αν πρόκειται για µια περίπτωση άνδρα σε κρίση µέσης ηλικίας ή για ένα κρυφό αστέρι της προάσπισης του νόµου. Σύντοµα η περίπτωση µιας οµηρείας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη είναι µια ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουν τα πράγµατα.

Υπερτροφές του µέλλοντος

ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΥΖΩΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑ ΣΑΝΤΖΑΪ ΓΚΟΥΠΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 16.00, ΕΡΤ1

Ενα ταξίδι στον κόσµο σε αναζήτηση των µυστικών για µια καλύτερη ζωή επιχειρεί η νέα σειρά ντοκιµαντέρ που κάνει πρεµιέρα αυτή την εβδοµάδα στο κανάλι. Πρώτος σταθµός του ιατρικού ανταποκριτή και νευροχειρουργού, δρος Σαντζάι Γκούπτα, η Βολιβία. Στη Λα Παζ, η οποία είναι η πρωτεύουσα µε το µεγαλύτερο υψόµετρο σε όλο τον κόσµο, ο δρ Σαντζάι µαθαίνει τις θετικές και τις αρνητικές συνέπειες που έχει το υψόµετρο στη λειτουργία της καρδιάς. ∆οκιµάζει τσάι κόκας, το οποίο χρησιµοποιούν στη Βολιβία για να αντιµετωπίσουν την αδιαθεσία που προκαλεί το υψόµετρο. Στη συνέχεια αναζητεί τη µυστηριώδη φυλή Τσιµάνε και ζει µαζί της. Τα µέλη της φυλής θεωρούνται οι άνθρωποι µε την καλύτερη αγγειακή υγεία. 

ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Ο Δούκας προσπαθεί να πάρει με το μέρος του τον Κυπραίο, σε μια ακόμα προσπάθεια να διαλύσει τον συνεταιρισμό. Το ίδιο βράδυ ο Κωνσταντής με τον Μελέτη, ύστερα από εντολή του Δούκα, μαζεύουν τους πιο έμπιστους άνδρες τους και εξαπολύουν επίθεση εναντίον των αγροτών που συμμετέχουν στον συνεταιρισμό, προκειμένου να τους φοβίσουν και να τους οδηγήσουν σε διάλυση. Το επόμενο πρωί βρίσκει το Διαφάνι σε μεγάλη αναστάτωση. Παράλληλα ο Κλεομένης δείχνει να πέφτει στην παγίδα του Κωνσταντή και του Μελέτη και η πραγματική του ταυτότητα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί σε όλους, ενώ η Ανέτ βρίσκεται αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο του Μελέτη. Την ίδια ώρα όλο το χωριό βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών που επλήγησαν, κάνοντας έρανο και μαζεύοντας ρούχα και τρόφιμα. Οι αγρότες, γνωρίζοντας πως ο Δούκας είναι πίσω από το χτύπημα, εξαγριώνονται μαζί του και η κατάσταση εκτροχιάζεται, απειλώντας όποιον Σεβαστό βρίσκεται στο διάβα τους. Ο εμφύλιος μέσα στο Διαφάνι είναι προ των πυλών…

ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΤΑ

Ο Λεγάτος φέρνει τον Μιχαλάκη στην Αννα. Εκείνη συγκλονίζεται από την εικόνα και την αγκαλιά του μωρού της. Της το αφήνει λίγο και της το παίρνει. Οι άλλοι, σε πανικό, αναζητούν τον Μιχαλάκη. Οταν επιστρέφουν σπίτι, τον βρίσκουν εκεί. Οι εξετάσεις βρίσκουν DNA της Αννας στα ρούχα του μωρού. Επειτα από εξονυχιστική ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο πάρκο, όπως και από τις γύρω περιοχές και κοντά στο σπίτι του Χρήστου, ο Τόνι εντοπίζει μια γυναικεία φιγούρα που έχει το μωρό αγκαλιά. Είναι η Αλίκη.

8 ΛΕΞΕΙΣ

Η Τζουλιάνα εξακολουθεί να βρίσκεται «φυλακισμένη» στο σπίτι αυτού του παράξενου άνδρα, του «Σωτήρη» που τη φωνάζει «Μαρία» και της φέρεται σαν να είναι κόρη του, μέχρι που φτάνει και στο σημείο να τη βάλει να γιορτάσει τα γενέθλιά της, προκαλώντας τη θυμωμένη αντίδραση της μικρής, που δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Ο Ακης, έξαλλος για τα 500.000 ευρώ που μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό της Ηλιάνας, την πιέζει να του πει τι τα έκανε. Εκείνη του εξηγεί πως τα λεφτά μεταφέρθηκαν σε ένα παιδί που βρίσκεται σε ίδρυμα.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ

Το μυστήριο για το πώς βρέθηκε το DNA του Φώτη στο όργανο που σκότωσε τη γυναίκα του Νίκου βρίσκει μια εξήγηση. Το μόνο που μένει είναι η Μαρίνα να μπορέσει να το αποδείξει… Η Εύα λέει στον Αργύρη ότι δεν τον ξεπέρασε ποτέ, αλλά δεν σκοπεύει να τον διεκδικήσει από την Κάτια. Ωστόσο όλες οι κινήσεις της δείχνουν το αντίθετο. Ο Φώτης ομολογεί τον φόνο για να γλιτώσει τη Μαρίνα από τη φυλακή και η Κλειώ, που ξέρει πια πως ο πραγματικός ένοχος είναι ο πατέρας της, είναι έτοιμη να πει στην Αστυνομία την αλήθεια. Η Ευγενία επισκέπτεται την Ελλη και της αποκαλύπτει πως κινδυνεύει από τον Χατζή.

ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ

Η Ρενάτα σοκάρεται από την αγκαλιά του Αχιλλέα και της Εβίτας και αρχίζει να συνειδητοποιεί τη νέα πραγματικότητα. Ο Θοδωρής καταφέρνει να εντυπωσιάσει την Μπεάτα στο ραντεβού τους, ενώ η Σύλβια ρίχνει τον Ζούβα ξερό, λέγοντάς του πόσο αγαπάει τον Μάρκο.

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ

Ο Βρανάς και η Μόνικα παρακολουθούν τον Μουρούνα από την κρυφή κάμερα. Η Βενετία βάζει διορία στον Σωτήρη έναν μήνα για να κάνει κερδοφόρο τον Σίφουνα.

ELIF

Ο Ουμίτ τηλεφωνεί στον Μουράτ για να του αναθέσει την πρώτη του αποστολή. Θέλει να ψάξει το συρτάρι του Ερκούτ για να βρει κάποια έγγραφα. Ο Γιουσούφ βρίσκει ένα σπίτι για την οικογένεια Εμίρογλου, αλλά τελικά ο ιδιοκτήτης έχει δώσει σε άλλους το σπίτι. Η Αλιγιέ βρίσκει τυχαία τη φωτογραφία της γυναίκας και της κόρης του Γιουσούφ, που πέθαναν πριν από χρόνια.

ΤΑΙΝΙΕΣ

Jack Reacher: Ποτέ µη γυρίζεις πίσω 21.00 OPEN ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΗΠΑ

Ο πρώην ταγµατάρχης του αµερικανικού στρατού Τζακ Ρίτσερ καλείται να επιστρέψει στην παλιά του στρατιωτική βάση, προκειµένου να αποκαλύψει την αλήθεια σχετικά µε το τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία δύο στρατιωτών και να αποκαταστήσει την τιµή της ταγµατάρχη Τέρνερ που άδικα κατηγορείται για κατασκοπεία. Σίκουελ της ρετρό και στυλάτης περιπέτειας του 2013 µε (αντι)ήρωα τον στρατιωτικό-φάντασµα που επέβαλε ως φραντσάιζ ο Τοµ Κρουζ. Εδώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Εντουαρντ Ζούικ στη δεύτερη συνεργασία του µε τον Κρουζ µετά τον «Τελευταίο σαµουράι» (2003), χωρίς όµως τη χηµεία της πρώτης φοράς. (2016, Jack Reacher: Never Go Back) ●●●●

Το Μπαλκόνι – Μνήµες Κατοχής 22.30 ΕΡΤ2 ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ, ΕΛΛΑ∆Α

Ανατριχιαστικές στιγµές καταγράφει το ντοκιµαντέρ «Το Μπαλκόνι – Μνήµες Κατοχής» του ΧρύσανθουΚωνσταντινίδη, βασισµένο στην έρευνα του Γερµανού ιστορικού Christoph Schminck Gustavus. Πρόκειται για την ιστορία ενός ολοκαυτώµατος την περίοδο της γερµανικής κατοχής που ελάχιστοι γνωρίζουν. Το 1943, Γερµανοί αλπινιστές καταδροµείς εισβάλλουν στο χωριό Λιγκιάδες, στο επονοµαζόµενο «Μπαλκόνι των Ιωαννίνων», σκοτώνουν αδιακρίτως βρέφη, παιδιά, γυναίκες, γέροντες, και τυλίγουν τα σπίτια στις φλόγες. Ο Γερµανός ιστορικός που έχει ερευνήσει τα γερµανικά αρχεία βρίσκεται ενώπιον των συγγενών που ακούν για πρώτη φορά τις κασέτες µε τις µαρτυρίες των προγόνων τους που επέζησαν. (2017) ●●●●

Κορονοϊόςτηλεοπτικό πρόγραμμαΜένουμε Σπίτι