Τηλεόραση|12.04.2020 18:56

Ελιφ - Επόμενα επεισόδια: Η οικογένεια Εμίρογλου μετακομίζει στο σπίτι του Γιουσούφ

Γιώργος Μπρεζεράκος

Η Αρζού αιφνιδιάζεται από την αλλαγή στη συμπεριφορά του Ουμίτ. Είναι η πρώτη φορά που εκείνος αρνείται να τη βοηθήσει. Αγανακτισμένος της λέει πως έχει κουραστεί από τις εμμονές της. Στη συνέχεια την κατηγορεί ότι τον χρησιμοποιεί μόνο όταν χρειάζεται κάτι. Η Αρζού του απαντά πως εκείνος την πίεσε να τον παντρευτεί.

Ο Ουμίτ, θυμωμένος εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς της, φεύγει από το σπίτι. Η Αρζού, όμως, έχει άλλα προβλήματα που την απασχολούν. Εχει καταλάβει πως η Ασουμάν έχει την Γκόντζα στο παλιό της σπίτι και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Πηγαίνει να τις βρει έτοιμη για όλα. Ο τσακωμός της με την Ασουμάν επιδρά θετικά στην Γκόντζα, καθώς αρχίζει να θυμάται όλο το παρελθόν της.

Οταν η Αρζού προσπαθεί να την πάρει μαζί της με το ζόρι, αντιστέκεται. Στην πάλη που ακολουθεί, η Αρζού χάνει την ισορροπία της, πέφτει και χτυπά στο κεφάλι. Ο Ουμίτ όταν τη βλέπει να επιστρέφει με αίμα στο πρόσωπό της, τη ρωτά ανήσυχος τι έπαθε. Εκείνη εκνευρισμένη, αφού του λέει πως δέχθηκε επίθεση από την Ασουμάν και την Γκόντζα, τον κατηγορεί για την αδυναμία του να σκοτώσει την Γκόντζα όταν ήταν στο νοσοκομείο. Του προτείνει να τη βγάλει τώρα από τη μέση για να ξεμπερδέψουν μια και καλή από εκείνη. Ο Ουμίτ δεν πιστεύει όσα ακούει. «Δεν θα αλλάξεις ποτέ» της λέει απογοητευμένος.

Την ίδια ώρα η Μπαχριγιέ, δασκαλεμένη από την Αρζού, ανακοινώνει στη Μελέκ ότι ο άντρας της αποφυλακίστηκε και θέλει να πουλήσει το σπίτι, που τους έχει νοικιάσει. Φροντίζει μάλιστα να την τρομάξει λέγοντάς της πως αν νοιάζεται για την οικογένειά της, δεν θα μπλέξει με τον άντρα της γιατί είναι ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος. Η Μελέκ γίνεται έξαλλη και προσπαθεί να βρει τι θα κάνει. Ο Σελίμ θεωρεί πως η Μπαχριγιέ δεν έχει δικαίωμα να τους διώξει από τη στιγμή που έχουν υπογράψει και συμβόλαιο, αλλά η Μελέκ έχει και ένα άλλο ζήτημα με το σπίτι. Η Ελίφ ανεβάζει και πάλι πυρετό. Οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου την πηγαίνουν με τον Γιουσούφ τούς λένε πως η κατάσταση της μικρής οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ζήσει πολύ καιρό σε κρύο περιβάλλον. Τους καθησυχάζουν, όμως, ότι θα γίνει καλά.

Οταν επιστρέφουν στο σπίτι βρίσκουν την πόρτα κλειστή και όλα τα πράγματά τους στον δρόμο. Ο Γιουσούφ, όμως, έχει μια έκπληξη για την οικογένεια Εμίρογλου. Τους λέει να τον ακολουθήσουν. Exει ένα σπίτι που τους περιμένει. Είναι το σπίτι του, που αγόρασε πάλι. Αρχικά δεν δέχονται την προσφορά του, αλλά ο Γιουσούφ τους πείθει. Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Μουράτ κάνει έναν γάμο που δεν ήθελε ποτέ. Ο Ερκούτ πληρώνει το χρέος του στον Λατίφ με τον όρο να παντρευτεί την Αϊλά. Εκείνη είναι ενθουσιασμένη, αλλά ο Μουράτ είναι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Μισεί τη ζωή του και τον γάμο του.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο «Tv Έθνος», στις 29 Μαρτίου 2020)

Ελίφ