Τηλεόραση|12.04.2020 18:56

Ελίφ - Επόμενα επεισόδια: Η Ζεϊνέμπ τραυματίζεται σοβαρά

Γιώργος Μπρεζεράκος

Εξερευνώντας το καινούργιο σπίτι τους, η Ελίφ και η Ιντζί ανακαλύπτουν ένα μουσικό κουτί και το δείχνουν στον Γιουσούφ. «Είναι αναμνηστικό από τη μητέρα μου» τους λέει εκείνος και τους διηγείται την ιστορία. Η αφήγησή του αγγίζει την καρδιά της Μελέκ που αρχίζει να νιώθει διαφορετικά για εκείνον.

Στη συνέχεια, η Μελέκ πηγαίνει το μουσικό κουτί στη σοφίτα του σπιτιού, όπου βρίσκει και άλλα αντικείμενα από το παρελθόν του Γιουσούφ. Εν τω μεταξύ, η Ζεϊνέπ με τη βοήθεια της Μελέκ πιάνει δουλειά στο μαγαζί του Τζεβαχίρ. Την πρώτη ημέρα, όμως, ένα χαλασμένο σιδερωτήριο γίνεται η αιτία ενός σοβαρού ατυχήματος. Τα χέρια της Ζεϊνέπ πιάνονται στο καυτό σίδερο προκαλώντας της φρικτούς πόνους. Τα υπόλοιπα κορίτσια τρέχουν αμέσως κοντά της και προσπαθούν να την πάνε στο νοσοκομείο. Αυτήν τη δύσκολη στιγμή ο Γιουσούφ, για άλλη μία φορά, δίνει τη λύση και τη μεταφέρει εκείνος.

Πίσω στη δουλειά. Η Φεραγιέ πλησιάζει τον Τζεβαχίρ και τον προειδοποιεί πως ενδεχομένως να έχει άσχημα μπλεξίματα με το ατύχημα της Ζεϊνέπ. Εκείνος γνωρίζοντας ότι η αδιαφορία του προκάλεσε το κακό, δίνει στις κοπέλες ρεπό για το υπόλοιπο της ημέρας και φωνάζει εσπευσμένα τον τεχνικό που είχε εντοπίσει το πρόβλημα και του ζητά να το επιδιορθώσει. Οταν ο τεχνικός φτιάχνει το σιδερωτήριο, ο Τζεβαχίρ του ζητά να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Η Ελίφ, όμως, που κρυφακούει τη συζήτησή τους, τρέχει στο μαγαζί του Γιουσούφ και του λέει τα καθέκαστα.  Ο Γιουσούφ, χωρίς να χάσει χρόνο, καλεί τον δικηγόρο φίλο του. Τον ρωτά τι μπορούν να κάνουν. Σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνουν μήνυση στον Τζεβαχίρ και ο Γιουσούφ ειδοποιεί τη Μελέκ και της ζητά να είναι προσεκτική. Της τονίζει ότι σε καμία περίπτωση ο Τζεβαχίρ δεν πρέπει να καταλάβει ότι η Ελίφ τους άκουσε.  Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Ερκούτ ανήσυχος συζητά με τον δικηγόρο του για το έγγραφο που έχει υπογράψει η Γκόντζα και αφορά τη διοίκηση της εταιρείας. Εκείνο που δεν γνωρίζει, όμως, είναι ότι η μνήμη της Γκόντζα έχει επανέλθει για τα καλά. Πλέον θυμάται τα πάντα, αλλά δεν λέει τίποτα σε κανέναν, ούτε στην Ασουμάν.  Εκείνο που θέλει είναι να εκδικηθεί την Αρζού και τον Ερκούτ για όσα της έχουν κάνει.

Την ίδια ώρα, η Αρζού παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο. Ο Ουμίτ τη βρίσκει να μαγειρεύει για εκείνον. Εκπληκτος τη ρωτά τι χάρη θέλει να της κάνει. Η Αρζού τον ξαφνιάζει λέγοντάς του ότι το μόνο που ζητά είναι τη συγχώρεσή του επειδή τον πλήγωσε πολλές φορές. Του λέει πως πλέον δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνουν η Μελέκ και η Ελίφ και υπόσχεται να μην ακούσει ποτέ ξανά αυτά τα ονόματα. Θέλει μόνο την αγάπη του και τίποτε άλλο. Ο Ουμίτ δεν... πιστεύει όσα ακούει, ευτυχισμένος την αγκαλιάζει τρυφερά και οι δυο τους αποφασίζουν να κάνουν μια νέα αρχή. 

(Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στο TV Εθνος, που κυκλοφόρησε με το Εθνος της Κυριακής στις 5/4)

Ελίφ