Τηλεόραση|12.04.2020 18:54

Ελίφ - Επόμενα επεισόδια: Η Αρζού οργισμένη απειλεί τον Γιουσούφ

Γιώργος Μπρεζεράκος

Η Ελίφ είναι στενοχωρημένη, κατηγορεί τον εαυτό της επειδή αποκάλυψε την αβλεψία του Τζεβαχίρ που οδήγησε στο ατύχημα της Ζεϊνέπ και τώρα η μητέρα της κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά της. «Δεν έπρεπε να μιλήσω» λέει στον εαυτό της. Η Μελέκ όμως και ο Σελίμ προσπαθούν να της εξηγήσουν πως έκανε το σωστό. Την ίδια ώρα, ο Τζεβαχίρ εκνευρισμένος με όσα συμβαίνουν επικοινωνεί με την Αρζού, της λέει για τον τραυματισμό της Ζεϊνέπ και της ζητά να τον βοηθήσει. Εκείνη συμφωνεί να τον συναντήσει και προσπαθεί να ρίξει... στάχτη στα μάτια του Ουμίτ, που υποπτεύεται ότι η γυναίκα του συνεχίζει τις... βρωμοδουλειές της πίσω από την πλάτη του. Η Αρζού αφού καταφέρνει να ξεφύγει από την επιτήρηση του Ουμίτ, συναντά τον Τζεβαχίρ και μιλά για τη συνεργασία τους.

Ο Γιουσούφ που τους βλέπει μαζί δεν κρατιέται, πλησιάζει και επιτίθεται στον Τζεβαχίρ. Ο καβγάς που ακολουθεί οδηγεί την Αρζού στην απόφαση να αγοράσει τα σιδερωτήρια. Ετσι θα μπορεί πιο εύκολα να πονέσει τη Μελέκ και την Ελίφ. Ο Τζεβαχίρ δέχεται με ανακούφιση αυτήν την αγοραπωλησία, αλλά καθώς οι ημέρες περνούν αρχίζει να ανησυχεί καθώς τα χρήματα φαίνονται στον λογαριασμό του για να μπορέσει να αγοράσει καινούργιο εξοπλισμό.

Η κατάσταση χειροτερεύει όταν στο μαγαζί του έρχεται έλεγχος. Μετά την επιθεώρηση των μηχανημάτων τού ζητούν να διορθώσει τις εγκαταστάσεις του. Του τονίζουν πως εάν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους, η επιχείρηση θα κλείσει. Εχει μόλις μία μέρα περιθώριο για να σώσει το μαγαζί. Εξαλλος ο Τζεβαχίρ τηλεφωνεί στην Αρζού. Εκείνη επικοινωνεί με τον χρηματιστή της και του ζητά να πουλήσει κάποιες μετοχές της. Ο χρηματιστής την καλεί πάλι, αλλά καθώς η Αρζού δεν απαντά στην κλήση του, τηλεφωνεί στον Ουμίτ, που με αυτόν τον τρόπο μαθαίνει το σχέδιο της γυναίκας του. Χωρίς να χάσει καιρό παρεμβαίνει και μπλοκάρει τα χρήματα, με αποτέλεσμα ο Τζεβαχίρ να μην προλάβει τη χρονική προθεσμία και η επιθεώρηση να του κλείσει την επιχείρηση. Η Αρζού όταν μαθαίνει τι συνέβη πηγαίνει στην τράπεζα και μιλάει με τον διευθυντή σχετικά με τα χρήματα. Το πρόβλημα όμως δεν μπορεί να λυθεί, γεγονός που την κάνει έξω φρενών.

Μην μπορώντας να φανταστεί πως ο Ουμίτ έχει κάποια σχέση με όσα συμβαίνουν, η Αρζού κατηγορεί τον Γιουσούφ. Ο τελευταίος προσπαθεί να της εξηγήσει πως δεν έχει καμία σχέση, αλλά εκείνη, εκτός εαυτού, τον απειλεί. Την επομένη, όταν ο Γιουσούφ πηγαίνει στο βιβλιοπωλείο του, με έκπληξη διαπιστώνει πως κάποιος έχει μπει μέσα και το έχει καταστρέψει. Η Ελίφ όταν βλέπει το βιβλιοπωλείο σε αυτήν την κατάσταση, ειδοποιεί αμέσως τη μητέρα της. Η Μελέκ τρέχει να βοηθήσει τον Γιουσούφ. Καθώς η νύχτα πέφτει του προτείνει να μείνει στο σπίτι μαζί τους. Ο Γιουσούφ δέχεται την πρόσκλησή της.

Εν τω μεταξύ, η Γκόντζα και ο Ερκούτ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους δικηγόρους σχετικά με την κληρονομιά και την εταιρεία. Εκείνη προσπαθεί να αποδείξει πως υπέγραψε το χαρτί που της έδωσε η Αρζού την εποχή που δεν θυμόταν τίποτα. Παράλληλα, ένα τυχαίο συμβάν βάζει σε υποψίες την Ασουμάν. Αρχίζει να πιστεύει ότι η Γκόντζα έχει ανακτήσει τη μνήμη της και τελικά καταφέρνει να την... ξεσκεπάσει. Η Γκόντζα της λέει πως το κρύβει επειδή δεν ξέρει ποιον να εμπιστευθεί. Τα λόγια της πληγώνουν την Ασουμάν και την κάνουν να νιώσει άσχημα. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Λεϊλά εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τον Γιουσούφ. Η μητέρα της φοβάται πως αν η κόρη της μάθει πως η Μελέκ δεν είναι γυναίκα του Γιουσούφ, θα τον διεκδικήσει και ίσως πληγωθεί. Η φίλη της όμως την προτρέπει να αρπάξει την ευκαιρία.

Ελίφ