Τηλεόραση|12.04.2020 20:55

Ο Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος: Νέα καθημερινή σειρά στον ΣΚΑΪ με θέμα τον αυτισμό

Newsroom

Από την Κυριακή του Πάσχα και καθημερινά στις 21:30 θα προβάλλεται στον ΣΚΑΪ η τουρκική σειρά με τίτλο: «Ο Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος». Πρόκειται για διασκευή της αμερικάνικης σειράς με τίτλο «The Good Doctor».

Η σειρά περιγράφει την ιστορία ενός ιδιοφυούς αυτιστικού παιδιού με το σύνδρομο του «σοφού», μια σπάνια μορφή αυτισμού όπου ο πάσχων μπορεί να έχει προβλήματα σε ορισμένες διανοητικές ικανότητες και ταυτόχρονα να είναι ιδιοφυΐα σε έναν πολύ συγκεκριμένο τομέα. Ο Αλί, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω του αυτισμού του, καταφέρνει να αποφοιτήσει με άριστα από την ιατρική σχολή. Σύντομα αναλαμβάνει τη θέση βοηθού χειρουργού στο νοσοκομείο Μπερχαγιάτ της Κωνσταντινούπολης, όπου παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, θα εξελιχθεί σε έναν Γιατρό-Θαύμα!

*Σύνδρομο του Σοφού: Ο όρος σύνδρομο Savant χρησιμοποιείται ως περιγραφή του χαρακτηριστικού γνωρίσματος ενός προσώπου που φέρει μια σοβαρή αναπτυξιακή ή διανοητική αναπηρία σε συνδυασμό με μια εξαιρετική διανοητική ικανότητα σε ένα ορισμένο πεδίο. Συγκεκριμένα το άτομο έχει νοημοσύνη (IQ) χαμηλότερη από το μέσο όρο ενώ έχει πολύ υψηλή νοημοσύνη σε άλλους τομείς.

Ο Γιατρόςη ιστορία ενός θαύματοςΣΚΑΪαυτισμός