Viral|20.05.2020 13:29

Για τους Grup Yorum: 120 Έλληνες καλλιτέχνες δείχνουν την αλληλεγγύη τους κάτω από την Ακρόπολη

Αθανασία Κουλέτα

Παρά τις διαφωνίες που δεν έχουν πάψει να υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο εδώ και εκατοντάδες χρόνια ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, απλοί πολίτες αλλά και καλλιτέχνες των δύο χωρών δεν σταματούν διαχρονικά να δείχνουν με όποιο τρόπο μπορούν ότι η αλληλεγγύη είναι μια αρετή σπουδαία. 

Στη γειτονική χώρα, το τελευταίο διάστημα, το συγκρότημα Grup Yorum - όσα μέλη του, δηλαδή, δεν έχουν πεθάνει από απεργία πείνας και εξακολουθούν να ζουν - δίνουν πεισματικά μια άνιση μάχη απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν, με μόνο αίτημα να μπορέσουν να τραγουδήσουν ελεύθερα, μακριά από διώξεις. 

Θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους, 120 καλλιτέχνες της πρωτοβουλίας «Support Art Workers» δημιούργησαν ένα βίντεο κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, ερμηνεύοντας το «Tencere Τava Ηavası», στη μνήμη των Χελίν Μπολέκ, Μουσταφά Κοτσάκ και Ιμπραήμ Γκιόκτσεκ, που πέθαναν διεκδικώντας ελευθερία. 

Το βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και μας θυμίζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο ότι οι άνθρωποι και οι αξίες τους - και στις δύο πλευρές του Αιγαίου - δεν έχουν να χωρίσουν αλλά να ενώσουν. 

ΤουρκίακαλλιτέχνεςGrup Yorumsupport art workers