Viral|20.05.2020 17:02

Για τους εκπαιδευτικούς που ο Γρηγόρης Ψαριανός χαρακτηρίζει «επαγγελματίες άχρηστους»

Αθανασία Κουλέτα

Το να προκαλεί συζήτηση κανείς με τις δηλώσεις του, είναι μια επιλογή που κάνει συνειδητά, γνωρίζοντας ότι θα κριθεί γι' αυτές, ειδικά αν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο. Η πρόσφατη ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού για τους εκπαιδευτικούς στο Twitter, ωστόσο, δεν προκάλεσε μόνο συζήτηση αλλά και ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα ανάμεσα στους χρήστες του μέσου: ετεροντροπή (η ντροπή που νιώθεις για κάποιον άλλο). 

Σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο πρώην βουλευτής και νυν πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ψαριανός έγραψε τα εξής στο Twitter: «Είμαι ένας επαγγελματίας άχρηστος που ξεφτιλίζω το λειτούργημα, το οποίο ορκίστηκα να υπηρετώ. Απαιτώ όλο και μεγαλύτερη αμοιβή για όλο και λιγότερη -ας πούμε...- εργασία. Πώς είναι δυνατόν να ανεχτώ "χαφιέδικες" κάμερες να δείχνουν πόσο άχρηστος είμαι...». 

T

Το μήνυμά του αυτό δεν άφησαν ασχολίαστο χρήστες του Twitter, οι οποίοι έσπευσαν να απαντήσουν, σε έντονο και επικριτικό ύφος στον πρώην βουλευτή. Ενδεικτικά: 

T
T
T

Μπορεί, λοιπόν, ο Γρηγόρης Ψαριανός να μην ένιωσε ούτε στιγμή ότι, τα όσα έγραψε για τους εκπαιδευτικούς που - άκουσον, άκουσον - τόλμησαν να διαδηλώσουν, είναι άκρως προσβλητικά. Σημασία έχει που, ακόμη, κάποιοι νιώθουν ετεροντροπή σε τέτοιες περιπτώσεις. Σημασία έχει που υπάρχουμε κι εμείς που θα νιώθουμε για πάντα βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα μας δίδαξαν οι δάσκαλοί μας, γνωρίζοντας ότι χρωστάμε ένα μεγάλο μέρος αυτού που είμαστε σ' εκείνους. Τους καθόλου και με κανέναν τρόπο «επαγγελματίες άχρηστους». 

Γρηγόρης Ψαριανόςεκπαιδευτικοί