Viral|26.05.2020 15:02

ΗΠΑ: Απίστευτος συνωστισμός σε πισίνες και παραλίες την «Ημέρα Μνήμης»

Newsroom

Μπορεί οι ΗΠΑ να είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού διεθνώς και η πανδημία να έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της με τους χιλιάδες νεκρούς, όμως αυτό δεν εμπόδισε (πάρα) πολλούς να βρεθούν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο σε πισίνα στο Μιζούρι αλλά και σε παραλία στη Φλόριντα, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

Αρχικά, πάνω από 16 εκατ. προβολές συγκέντρωσε βίντεο που δείχνει εκατοντάδες να βρίσκονται μαζί σε πισίνα στο Μιζούρι, απολαμβάνοντας το κοκτέιλ τους κάτω από την ήλιο, χωρίς όμως να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και γενικότερα κανενός είδους μέτρο υγιεινής. Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, σε ένα μπαρ που διαθέτει πισίνα, στις όχθες της λίμνης Όζαρκς. 

Την ίδια ημέρα, η αστυνομία της Φλόριντα διέλυσε μια ανεπίσημη συγκέντρωση εκατοντάδων στην παραλία Daytona, ενώ και στην Καλιφόρνια παραλίες γέμισαν με κόσμο χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας το τριήμερο της «Ημέρας Μνήμης» (η τελευταία Δευτέρα κάθε Μαϊου, κατά την οποία τιμώνται όσοι πέθαναν υπηρετώντας στον αμερικανικό στρατό):

Κόσμος σε παραλία στην Καλιφόρνια/AP Images

Όλα τα παραπάνω τη στιγμή που η χώρα μετρά περισσότερα από 1,6 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 100.000 νεκρούς. Και, μπορεί σταδιακά και οι 50 πολιτείες να επανεκκινούν τις οικονομίες τους, ωστόσο οι επιδημιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης.  

Με πληροφορίες από BBC

παραλίεςπισίνεςΗΠΑΚορονοϊός