Viral|02.06.2020 17:40

#BlackoutTuesday: «Μαύρισε» το Instagram για τη δολοφονία του George Floyd

Newsroom

Η Ριάνα, η Κάιλι Τζένερ και η Αριάνα Γκράντε είναι μερικά από τα γνωστά ονόματα καλλιτεχνών που πόσταραν σήμερα μαύρες φωτογραφίες στα social media, βαφτίζοντας την ημέρα Blackout Tuesday, στέλνοντας το δικό τους αντι-ρατσιστικό μήνυμα μετά τη φρικτή δολοφονία του George Floyd. Δισκογραφικές εταιρίες, μουσικοί και celebrities από τον χώρο της μουσικής έδειξαν περίτρανα το δικό τους... πένθος για τον Floyd, η δολοφονία του οποίου έχει δημιουργήσει πρωτοφανές κύμα διαδηλώσεων σε όλη την Αμερική. 

Ο Drake, η Μαράια Κάρεϊ, ο Diddy, ο Τζέιμι Φοξ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και πολλοί άλλοι μοιράστηκαν μαύρες φωτογραφίες με το hashtag #TheShowMustBePaused, ενώ δεκάδες διάσημα ονόματα (ανάμεσα στα οποία η Οπρα Γουίνφρεϊ, ο ΛεΜπρον Τζέιμς, η Lady Gaga και η Τέιλορ Σουίφτ) συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα των social media για να ζητήσουν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Floyd και να μιλήσουν για την ανάγκη κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων.  

 

T
T
T

To Instagram μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του πόσταρε μια εικόνα με μαύρο φόντο, την οποία συνόδευσε με το hashtag #ShareBlackStories.  «Σας ακούμε, σας βλέπουμε, είμαστε μαζί σας. Στεκόμαστε ενάντια στον ρατσισμό. Στεκόμαστε δίπλα στην μαύρη κοινότητα – σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βρουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του George Floyd της Breonna Taylor, του Ahmaud Arbery και όλων αυτών που τα ονόματά τους ίσως έχουν ξεχαστεί. Ξανά και ξανά, έχουμε δει πως τα κοινωνικά δίκτυα έχουν τη δύναμη να κάνουν την αλλαγή. Όσο περισσότερο μοιραζόμαστε posts με #ShareBlackStories, τόσο πιο πολύ ανεβάζουμε τις φωνές μας για να μας προσέξουν. Για να μεγαλώσει η επιρροή, το Facebook έχει παραχωρήσει 10 εκατομμύρια δολ. σε δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων. Η ζωή των μαύρων μετρά».

T

Blackout Tuesday: Η μουσική βιομηχανία κατεβάζει ρολά

Πλήθος κορυφαίων δισκογραφικών εταιρειών ανά τον κόσμο συμμετέχουν στην «Blackout Tuesday» και σταματούν τη μουσική και τις δραστηριότητές τους για μία ημέρα, ενθαρρύνοντας τον κοινό να προβληματιστεί για τη δολοφονία του George Floyd, για το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τη βία. Στην ενέργεια συμμετέχουν εταιρείες από τους ομίλους της Universal Music Group (Republic Records, Interscope Records, Island Records, Def Jam, Capitol Records κ.ά.), της Sony Music (Columbia Records, RCA Records κ.λπ.) και της Warner Music Group (Warner Records, Atlantic Records κ.ά.).

Στην Blackout Tuesday παίρνει μέρος η Minos EMI, ως θυγατρική της Universal Music Group. «Αυτήν την Τρίτη, 2 Ιουνίου, η Minos EMI θα τιμήσει την Blackout Tuesday», αναφέρεται σε δημοσίευση της δισκογραφικής εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα. «Στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στη μαύρη κοινότητα και στις φωνές των μαύρων σε ολόκληρο τον κόσμο, στη μάχη κατά της αδικίας, του ρατσισμού και της ανισότητας», τονίζεται. Η ανάρτηση ολοκληρώνεται με ένα στίχο του Γιάννη Ρίτσου, που μελοποιήθηκε από τον Χρήστο Λεοντή και ντύθηκε με τη φωνή του Νίκου Ξυλούρη: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

T

Η δισκογραφική εταιρεία Heaven Music έγραψε στα social media: «Ενώνουμε τη φωνή μας απέναντι στον ρατσισμό και στον φυλετικό διαχωρισμό. Γιατί η μουσική μας ενώνει με την πιο δυνατή φωνή!».

T

Η Panik Records έγραψε: «Όχι μόνο σήμερα, κάθε μέρα παλεύουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Στηρίζουμε την ελευθερία και την ειρήνη. Κάθε μέρα είναι μια πάλη για την ισότητα. Κάθε ζωή μετράει»...

T
ΜινεάπολιςinstagramcelebritiesGeorge Floyd