Viral|03.06.2020 16:30

Η κόρη του Τραμπ υψώνει ανάστημα και ζητεί δικαιοσύνη για τον George Floyd

Αθανασία Κουλέτα

Η παροιμία «το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει» δεν είναι κανόνας αλλά ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα - το είπαν πρώτοι ή όχι οι Ινδιάνοι - έχει αποδειχθεί διαχρονικά μια μεγάλη αλήθεια. Η Τίφανι Τραμπ, το 4ο παιδί του προέδρου των ΗΠΑ, που πήρε δημόσια θέση υπέρ της απόδοσης δικαιοσύνης για τη δολοφονία του George Floyd, έρχεται να προσθέσει το δικό της λιθαράκι σε αυτή τη ρήση. 

Η 27χρονη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλής όσο η Ιβάνκα και τόσο κοντά στον πατέρα της όσο η μεγαλύτερη αδελφή της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει και «φωνή». Απλώς, όπως απέδειξε με μια ανάρτησή της στο Instagram, την Τρίτη 2 Ιουνίου, η φωνή της δεν ταιριάζει πάντα με εκείνη του πατέρα της

Με αφορμή την #BlackoutTuesday, η Τίφανι ανέβασε στο προφίλ της στο Instagram μία μαύρη εικόνα, την οποία συνόδευσε με τα hashtags #blackoutTuesday και #justiceforgeorgefloyd, ενώ συμπλήρωσε και μία ρήση της Helen Keller, Αμερικανίδας συγγραφέως και πολιτικής ακτιβίστριας: «Μόνοι μπορούμε να καταφέρουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τόσα πολλά». 

 

Η ανάρτηση αυτή έγινε viral για όλους τους προφανείς λόγους. Μία Τραμπ κοινοποιεί όλα εκείνα που έχουν φέρει τον πατέρα της στο μάτι του κυκλώνα εδώ και ημέρες, ενώ τον έχουν κάνει να φέρεται πιο αλλόκοτα και πιο αυταρχικά από ποτέ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει δημόσια αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτή την «ανταρσία» της κόρης του. 

Ίσως, βέβαια, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να συστήσουμε στην Τίφανι τον μεγάλο Βασίλη Τσιτσάνη και το τραγούδι του «Σαν απόκληρος γυρίζω». Μάλλον, θα της χρειαστεί...

Ντόναλντ ΤραμπκόρηΤίφανι ΤραμπGeorge Floyd