Viral|23.06.2020 20:23

Ντόναλντ Τραμπ: Το πρόσωπό του επιβεβαιώνει πόσο άσχημα πήγε η προεκλογική του συγκέντρωση

Αθανασία Κουλέτα

Το περασμένο Σάββατο 20 Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στην μετά Covid εποχή στο BOK Center, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις των για τον υπαρκτό κίνδυνο διασποράς του ιού σε περιπτώσεις συνωστισμού. Παρά την προσπάθεια του ίδιου και της ομάδας του να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του και να υποβαθμίσουν τα «σήματα κινδύνου» των επιστημόνων, υπολογίζεται ότι περισσότερες από 19.000 του σταδίου ήταν άδειες.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή δίκτυα, ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού όσο και για τις προκλητικές του δηλώσεις στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του George Floyd, δεν κατάφερε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και να τους παρακινήσει να παρευρεθούν στην προεκλογική του ομιλία, στην οποία ο ίδιος και η ομάδα του είχαν επενδύσει πολλά για την πληγωμένη δημοτικότητά του και την οποία, ωστόοσ, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ως «τεράστια επιτυχία» τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. 

AP Images
AP Images
AP Images
T

Το πρόσωπο του Τραμπ και η στάση του σώματός του, που καμία σχέση δεν έχουν με την αλαζονική φιγούρα του νικητή την οποία και συνήθως προβάλλει, όταν κατέβηκε από το προεδρικό ελικόπτερο στον γυρισμό από τη συγκέντρωση και ενώ περπατούσε προς τον Λευκό Οίκο, δείχνουν πολύ περισσότερα γι' αυτήν και τις προσδοκίες του που διαψεύστηκαν, από όλα όσα θα διαβάσει κανείς. Μάλιστα, οι χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν το συγκεκριμένο στιγμιότυπο, με το χαρακτηριστικό hashtag #walkofshame (δηλαδή, ο περίπτατος της ντροπής, ως παράφραση του δημοφιλούς «walk of fame»).

AP Images
T

T
T

Αν και δεν έχει συνηθίσει του κοινό (του) σε τέτοιες κινήσεις, σε κάποια στιγμή της ομιλίας του ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε πως «μέχρι στιγμής» υπήρξε μέτριος. Το ίδιο μέτρια, όμως, ήταν και η συγκέντρωση στο σύνολό της. Και αυτό ήταν κάτι που, όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό, πλήγωσε πολύ το αδηφάγο «εγώ» του νάρκισσου Αμερικανού προέδρου. 

προεκλογική συγκέντρωσηΗΠΑΝτόναλντ Τραμπ