Viral|23.06.2020 17:22

Βαρκελώνη: Το ιδιαίτερο κονσέρτο της όπερας El Liceu σε 2.292... φυτά

Μαίρη Τσίνου

Η όπερα El Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε ξανά τη Δευτέρα με μια ιδιαίτερη συναυλία. Το κοινό στα καθίσματα δεν ήταν άνθρωποι, αλλά 2.292 φυτά σε γλάστρες. Η ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης η οποία ίσχυε στην Ισπανία λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το κονσέρτο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ισπανού καλλιτέχνη Eugenio Ampudia, ο οποίος δήλωσε ότι η έμπνευση προήλθε από τη σύνδεση που δημιούργησε ο ίδιος με τη φύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Παρακολούθησα τι συνέβαινε με τη φύση όλο αυτό το διάστημα. Άκουσα να τραγουδούν πολλά περισσότερα πουλιά. Και είδα τα φυτά στον κήπο μου και στο εξωτερικό περιβάλλον να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Και, χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα ότι ίσως μπορούσα τώρα να συνδεθώ πολύ βαθύτερα με τους ανθρώπους και τη φύση».

Οι υπεύθυνοι της όπερας El Liceu ανέφεραν ότι αυτή η συμβολική παράσταση πραγματοποιήθηκε για να τονίσουν την αξία της τέχνης, της μουσικής και της φύσης ως «οδικού χάρτη» για τη ζωή που επιστρέφει σε μια κανονικότητα. Οι 2.292 γλάστρες θα δωρηθούν σε υγειονομικούς υπαλλήλους ως ένδειξη εκτίμησης για τη συνεισφορά τους στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

ΚορονοϊόςΌπεραΒαρκελώνη