Viral|30.06.2020 11:22

Μεγάλος Περίπατος Αθήνας: Τα παγκάκια στο Σύνταγμα κάνουν χαμό στο Twitter

Αθανασία Κουλέτα

Ο πολυσυζητημένος και πολυδιαφημισμένος Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας έχει μπει στη ζωή των κατοίκων της πόλης εδώ και λίγες ημέρες και έχει επιφέρει ήδη αρκετές αλλαγές, αν και όχι - απαραίτητα - τις αναμενόμενες, με πρώτη και κύρια την κίνηση στους δρόμους που αντιμετωπίζουν όσοι περνούν από το Κέντρο καθημερινά με τα αυτοκίνητά τους.

Ένα ακόμη ζήτημα που έχει σχολιαστεί αρνητικά και έχει κάνει κατά κόρον τον γύρο του διαδικτύου είναι εκείνο του κόστους των προμηθειών, το οποίο άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ. Ως προς αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλέξανδρος Τσιατσιάμης δήλωσε πως για την προμήθεια του εξοπλισμού και των βαφών ξεκίνησαν με τρία κριτήρια: τη νομιμότητα που διασφαλίστηκε από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την επιλογή εξοπλισμού που θα μπορούσε να υποστηρίξει η αγορά και την υλοποίηση της προμήθειας σε 20 μέρες.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες και μετά τα... αποκαλυπτήρια του τμήματος στο Σύνταγμα, το οποίο και περιλαμβάνεται στον Μεγάλο Περίπατο, τη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μονοπωλούν τα παγκάκια που έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο, τόσο ως προς την αισθητική του πράγματος όσο και πρακτικά, καθώς το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα δεν είναι ό,τι καλύτερο για μία πόλη όπου τις καλοκαιρινές ημέρες η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς... Με το hashtag #μεγαλος_περιγελος, οι χρήστες σχολιάζουν με αρκετό χιούμορ αλλά και πολύ προβληματισμό τις επιλογές της δημοτικής Αρχής. 

Ενδεικτικά, μερικά tweets: 

T
T
T
T
T
T
T

Στις ενστάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες αντιτέθηκαν στην υλοποίηση των έργων χωρίς να υπάρχει δημόσια διαβούλευση με όλους, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, υποστήριξε: «Η καινοτομία του Μεγάλου Περιπάτου είναι η διαβούλευση στην πράξη. Συζητήσεις που έως τώρα γίνονταν πισω από κλειστές πόρτες και αφορούσαν λίγους, τώρα γίνονται έξω στην πόλη και αφορούν πολλούς». Φαίνεται, ωστόσο, πως αυτό το «αφορούν πολλούς» επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών στην προκειμένη, ειδικά εφόσον δεν είχαν λόγο σε αυτά τα έργα όλοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι - μεταξύ άλλων - καταγγέλλουν και απουσία πρόβλεψης για τα άτομα με αναπηρίες.

Κώστας ΜπακογιάννηςπαγκάκιαΜεγάλος Περίπατος Αθήνας