Viral|09.07.2020 17:26

«Εγώ μένω σπίτι, εσύ;»: 82χρονη Κουβανή με «φορητό» σπίτι κόντρα στον κορονοϊό

Μαίρη Τσίνου

Η Feridia Rojas, είναι συνταξιούχος νοσοκόμα στην Κούβα που μοιράζεται το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι» με έναν μοναδικό τρόπο. Η 82χρονη δεν είχε κανέναν να τη βοηθήσει με όσα έπρεπε να κάνει καθημερινά κατά τη διάρκεια του lockdown και έτσι σκέφτηκε ότι θα «φτιάξει ένα μικρό σπίτι με ένα κουτί από χαρτόνι και θα το φορά» όποτε χρειαζόταν να βγει από το σπίτι.

Πάνω στο χάρτινο κουτί έχει γράψει «Εγώ μένω σπίτι, εσύ;» για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Παρόλο που η διασπορά του ιού στην Κούβα φαίνεται να επιβραδύνεται, η Feridia είπε ότι θα συνεχίσει να φορά «το σπίτι της» στους δρόμους της Αβάνας επειδή θέλει να κάνει τους ανθρώπους να γελούν κατά τη διάρκεια αυτής της στρεσογόνας περιόδου.

AP photo

«Ανησυχούσα για τα ασυμπτωματικά κρούσματα που θα μπορούσαν να βήξουν την ώρα που περνούσα δίπλα τους», είπε. «Έτσι σκέφτηκα: Θα κάνω ένα μικρό σπίτι με ένα κουτί από χαρτόνι και θα το φορέσω».

Η συνταξιούχος νοσοκόμα βρήκε το στο φαρμακείο της γειτονιάς της στο Παλατίνο, άνοιξε τρύπες για τα χέρια και ένα «παράθυρο» για το πρόσωπό της, το οποίο κάλυψε με διάφανο πλαστικό, ενώ στην κορυφή, κόλλησε κουτιά από κέικ για να μοιάζει περισσότερο με ένα σπίτι με στέγη. 

ΑP photo
ΑP photo
T

«Είναι πολύ δημιουργική», λέει η γειτόνισσά της Zayda Echemendia, προσθέτοντας ότι η Rojas βοηθούσε τους γείτονές της με ενέσεις στο σπίτι. Αν και το κινητό σπίτι της 82χρονης μπορεί να μην είναι πλέον τόσο απαραίτητο καθώς η κατάσταση στην Κούβα φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο, η εικόνα της Rojas παραμένει μια ευχάριστη νότα στους δρόμους της Αβάνας.

πανδημίαΚορονοϊόςηλικιωμένηΚούβα