Viral|16.07.2020 17:13

Σκωτία-Ελλάδα με ποδήλατο: Το μεγάλο ταξίδι Έλληνα φοιτητή για την οικογένειά του

Newsroom

Ακόμα και αφότου διένυσε εκατοντάδες μίλια πάνω σε ένα ποδήλατο, ο Κλέων Παπαδημητρίου δεν ήταν σίγουρος ότι θα έφτανε στο σπίτι του. Ο 20χρονος Έλληνας φοιτητής είχε κολλήσει στη Σκωτία, όπου σπούδαζε, χωρίς να έχει κάποιον τρόπο να επιστρέψει στην Αθήνα, αφού οι πτήσεις είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αποφάσισε λοιπόν να κάνει με ποδήλατο μια διαδρομή περίπου 2.175 μιλίων. «Τώρα μου φαίνεται πόσο μεγάλο ήταν αυτό το επίτευγμα», λέει ο ίδιος στο CNN για το ταξίδι των 48 ημερών. «Και έμαθα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου, για τα όριά μου, για τις δυνάμεις μου και τις αδυναμίες μου. Και θα έλεγα ότι πραγματικά ελπίζω αυτό το ταξίδι να ενέπνευσε τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο να βγει από την ασφάλειά του και να δοκιμάσει κάτι νέο, κάτι μεγάλο».

Ο Κλέων Παπαδημητρίου βρίσκεται στο τρίτο έτος των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν και τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου αποφάσισε να αναζητήσει πτήση για να επιστρέψει στο σπίτι του, με την ελπίδα να ξεπεράσει τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Οι περισσότεροι από τους φίλους του είχαν ήδη φύγει, αλλά ο ίδιος έμεινε πίσω για να βεβαιωθεί ότι δεν θα χάσει κανένα μάθημα. Έκανε κράτηση για τρεις πτήσεις αλλά όλες ακυρώθηκαν. «Μέχρι την 1η Απριλίου ήξερα ότι θα περνούσα τουλάχιστον τον επόμενο μήνα σε καραντίνα στο Αμπερντίν», είπε. Και τότε γεννήθηκε η ιδέα του ταξιδιού με το ποδήλατο.

Ο φοιτητής ξεκίνησε από τη Σκωτία και έφτασε στην Ανκόνα της Ιταλίας, από όπου πέρασε με το πλοίο στην Ελλάδα. Τα περισσότερα βράδια έκανε ελεύθερο κάμπινγκ στο δάσος και μια φορά την εβδομάδα έβρισκε ένα κατάλυμα για να ξεκουραστεί, να φάει σπιτικό φαγητό και να φορτίσει τις συσκευές του. Όταν κατέβαινε από το ποδήλατο το μυαλό του επέστρεφε στην Ελλάδα. Ακόμη και τώρα που βρίσκεται πίσω στην πατρίδα του, ο Κλέων αναπολεί το ταξίδι των επτά εβδομάδων.«Νομίζω ότι βελτιώθηκα ως άτομο, είμαι πιο σίγουρος για τον εαυτό μου, είμαι πιο σίγουρος για τις ικανότητές μου», λέει. 

ΣκωτίαφοιτητήςΚορονοϊός