Viral|27.07.2020 15:51

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δώρισε όπλα στους στρατηγούς του για την επέτειο εκεχειρίας με τη Νότια Κορέα

Newsroom

Με έναν, αν μη τι άλλο, ιδιόρρυθμο τρόπο γιόρτασαν ο Κιμ Γιονγκ Ουν και οι στρατηγοί του την επέτειο συμπλήρωσης 67 χρόνων από την εκεχειρία με τη Νότια Κορέα, αφού ο Βορειοκορεάτης ηγέτης τούς δώρισε όπλα με τα οποία και πόζαραν στον φακό. 

Οι φωτογραφίες από το στιγμιότυπο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και δείχνουν τους στρατηγούς παραταγμένους τον ένα κοντά στον άλλο, χωρίς να φορούν μάσκες, παρά την ανακοίνωση στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με τη κρατικά δίκτυα, οι στρατηγοί δήλωσαν πίστη στον Κιμ Γιονγκ Ουν και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μαζί του. 

Αντίθετα, στη Νότια Κορέα γιόρτασαν διαφορετικά την επέτειο της κατάπαυσης του πυρός. Συγκεκριμένα, δεκάδες βετεράνοι, φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις, συμμετείχαν σε μια τελετή με την ονομασία «Ημέρες Δόξας».

AP Images

Επιπλέον, μια οθόνη προέβαλε αναπαραστάσεις της σύγκρουσης στις οποίες παρεμβάλλονταν συνεντεύξεις ξένων βετεράνων και μηνύματα υποστήριξης αρχηγών κρατών που τάχθηκαν υπέρ του Νότου στη σύγκρουση, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Κιμ Γιονγκ ΟυνόπλαΒόρεια Κορέα