Viral|28.08.2020 14:30

O Banksy χρηματοδοτεί πλοίο για τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο

Αθανασία Κουλέτα

Σε όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής του πορείας, μας έχει συνηθίσει σε δημιουργίες που είτε έχουν φανερό πολιτικό μήνυμα είτε λανθάνον. Σε κάθε περίπτωση, ο Banksy είναι ένας street artist που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα, «ακούει» τον παλμό της κοινωνίας και παίρνει θέση στις εξελίξεις, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. 

Η είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου επιβεβαιώνει με τον πιο ενδεικτικό τρόπο το παραπάνω. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αποφάσισε να χρηματοδοτήσει πλοίο για τη διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, οι οποίοι ξεκινούν από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να προσεγγίσουν ευρωπαϊκό έδαφος, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. 

T

Το πλοίο φέρει το όνομα μιας Γαλλίδας αναρχικής φεμινίστριας, της Louise Michel και απέπλευσε για τη θάλασσα της Μεσογείου υπό άκρα μυστικότητα στις 18 Αυγούστου, όπου ήδη την περασμένη Πέμπτη 27 Αυγούστου διέσωσε 89 ανθρώπους, μεταξύ αυτών 14 γυναίκες και παιδιά

Σε έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο, είναι όμορφο να βλέπεις ότι υπάρχουν άνθρωποι με δημόσια αποδοχή και προβολή οι οποίοι σταθερά και με συνέπεια χρησιμοποιούν τη δύναμη, τα χρήματα, την αναγνωρισιμότητα που διαθέτουν για να κάνουν αυτό τον πλανήτη λίγο πιο ανθρώπινο και πιο υποφερτό. Ο Banksy είναι ένας από αυτούς. 

T

BanksyπρόσφυγεςπλοίοΜεσόγειος