Εκατομμύρια κόκκινα καβούρια έκλεισαν τους δρόμους με «παρέλαση»
NewsroomΕκατομμύρια κόκκινα καβούρια πραγματοποίησαν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου την ετήσια πορεία τους στο νησί των Χριστουγέννων κοντά στην Αυστραλία. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή δεκάδες εκατομμύρια τέτοια καβούρια αφήνουν τα σπίτια τους στη στεριά και κατευθύνονται προς τον ωκεανό, προκειμένου να ζευγαρώσουν και να αφήσουν τα αυγά τους.
Η ετήσια «μετανάστευση» των κόκκινων καβουριών στο νησί των Χριστουγέννων πραγματοποιείται μετά τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη πορεία αποτελεί το τουριστικό γεγονός της χρονιάς στο νησί, καθώς τα δάση, οι δρόμοι και οι παραλίες πλημμυρίζουν από την «κατακόκκινη παρέλαση».
Οι τοπικές αρχές φροντίζουν για την προστασία του είδους κλείνοντας ορισμένους δρόμους κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, ενώ τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ενημερώνουν συνεχώς τον κόσμο για την εξέλιξη της «πορείας», όπως σημειώνει το parksaustralia.gov.au.
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων
- Η σχέση του «Daniel» με τη φονική έκρηξη και οι ελλείψεις στη «Βιολάντα»: Πραγματογνώμονας εξηγεί
- «Χορός» Ρίχτερ με 22 δονήσεις σε δύο ώρες στα Καλάβρυτα - Στα 3,6 ο μεγαλύτερος σεισμός
- Πάνω από 3.500 άνθρωποι ζουν καθηλωμένοι στο κρεβάτι λόγω κλινικής παχυσαρκίας