Viral|25.12.2020 18:47

«Αγκάλιασα τον γιο μου μετά από δυο μήνες» - Τι είναι η κουρτίνα της αγκαλιάς

Newsroom

Την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, η αγκαλιά είναι σχεδόν απαγορευμένη και η κοινωνική απόσταση είναι ο κανόνας. Παιδιά που νοσηλεύονται στο Κέντρο Αποκατάστασης Σαν Ραφαέλε της Ρώμης είχαν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν ξανά τους γονείς τους χάρη σε μια έξυπνη και ασφαλή πατέντα.

«Αγκάλιασα τον γιο μου μετά από δυο μήνες που αυτό δεν ήταν δυνατόν. Το συναίσθημα ήταν απερίγραπτο. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό του νοσοκομείου που μας έδωσαν αυτή τη δυνατότητα. Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλους», είπε η Κλαούντια Πόκο.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αποκαλούν την εφεύρεση «κουρτίνα της αγκαλιάς». Οι περισσότερες κουρτίνες αποτελούν διαχωριστικά, αυτή η συγκεκριμένη όμως φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

«Στα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη, πολλά παιδιά έγραψαν ότι η μεγαλύτερη επιθυμία τους ήταν να αγκαλιάσουν ξανά τον αδελφό ή την αδελφή τους, τη μαμά ή τον μπαμπά τους, ακόμα και τη γιαγιά τους. Σήμερα το πρωί ήρθε εδώ μια γιαγιά για το σκοπό αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ένα συγγενή που δεν μπορούσαν να έχουν κοντά τους όλο αυτό το διάστημα», εξήγησε η διευθύντρια του νοσοκομείου, Αμάλια Αλόκα. Για τα παιδιά αυτά, η φαινομενικά απλή επιθυμία τους ήταν ίσως η πιο δύσκολη, αλλά κάποιοι βρήκαν τον τρόπο να την κάνουν πραγματικότητα.

αγκαλιάΚορονοϊόςΡώμη