Viral|12.02.2021 21:16

Μπαλαρίνα χωρίς χέρια: Η 16χρονη από τη Βραζιλία που εμπνέει

Newsroom

Η Βιτόρια Μπουένο είναι ένα 16χρονο κορίτσι από τη Βραζιλία, που εντυπωσιάζει με τις χορευτικές της ικανότητες. Ταυτόχρονα, ωστόσο, είναι και ένα κορίτσι χωρίς χέρια! Και όταν στα 5 της φανταζόταν πως θέλει να γίνει μια μπαλαρίνα, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως το όνειρό της θα γινόταν κάποτε πραγματικότητα.

Η μητέρα της, Γουάντα, μιλώντας πρόσφατα σε ένα ρεπορτάζ που έκανε το Reuters για την κόρη της, είχε μιλήσει με πίκρα για την αδιακρισία ορισμένων ανθρώπων όταν η Βιτόρια ήταν πιο μικρή. «Οι άνθρωποι σχημάτιζαν ουρές έξω από το σπίτι για να τη δουν. Σήκωναν τα μανίκια της (για να δουν την απουσία των άνω άκρων)», λέει η 39χρονη γυναίκα. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει εντυπωσιακά για την Βιτόρια, που εκτός από μπαλέτο ξέρει να χορεύει και τζαζ αλλά και με κλακέτες.

Πλέον, η Βιτόρια φοιτά στην ακαδημία μπαλέτου της πολιτείας Μινάς Γκερές και είναι διάσημη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επιδεξιότητές της. «Για μένα τα χέρια είναι μια λεπτομέρεια. Ακολουθώ με τα μάτια μου, σαν τα χέρια να βρίσκονται στη θέση τους. Νιώθω να μην τα χρειάζομαι καθόλου», λέει η ίδια.

Κρίσιμο ρόλο στο να ασχοληθεί με τον χορό έπαιξε ο φυσιοθεραπευτής της, που εντόπισε την κλίση της και την παρότρυνε να επιχειρήσει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα παρά την αναπηρία της. Ταυτόχρονα, η δυνατότητά της να χρησιμοποιεί τα πόδια της σε μια σειρά καθημερινών κινήσεων, όπως το βούρτσισμα των δοντιών μέχρι τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, είναι χαρακτηριστική. «Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει με τα πόδια της, τα οποία εγώ δεν μπορώ να κάνω με τα χέρια μου», λέει ο πατριός της, Χοσέ Κάρλος Περέιρα.

Αυτή τη στιγμή, η Βιτόρια έχει 150.000 ακόλουθους στο Instagram, για τους οποίους αποτελεί πρότυπο. «Είμαστε πολλά περισσότερα από την αναπηρία μας, γι’ αυτό πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας», λέει η ίδια.

χορόςΒραζιλίαμπαλέτο