Τσεχία: Βιντεοκλήση με... χιμπατζήδες για να μην νιώσουν μοναξιά
NewsroomΟι ζωολογικοί κήποι στη Τσεχία δεν δέχονται επισκέπτες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια από τα ζώα να νιώθουν μοναξιά.
Έτσι, προκειμένου να βγάλουν τους χιμπατζήδες από την μοναξιά των ημερών, οι υπεύθυνοι δύο ζωολογικών κήπων της χώρας οργανώνουν πλέον καθημερινά διαδικτυακά ραντεβού μέσω Zoom.
Διαβάστε επίσης: Ελέφαντες τσακώνονται σε τσίρκο και οι θεατές τρέχουν να σωθούν
«Στην αρχή πλησίασαν την οθόνη με αμυντικές ή απειλητικές χειρονομίες, υπήρξε διάδραση. Έκτοτε, όταν βλέπουν μια έντονη κατάσταση, είναι σαν να τους σηκώνει από τον καναπέ, όπως εμείς όταν παρακολουθούμε ένα ζωντανό αθλητικό γεγονός», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του πάρκου.
Οι χιμπατζήδες έχουν υιοθετήσει επίσης και άλλες ανθρώπινες συμπεριφορές όπως να μασουλάνε ξηρούς καρπούς ενώ παρακολουθούν τους άλλους χιμπατζήδες στην οθόνη. Οι βιντεοκλήσεις γίνονται καθημερινά από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα και μπορεί να τις παρακολουθήσει κανείς από την ιστοσελίδα του Dvur Kralove Safari Park.
Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Άντρας φωτογράφισε τυχαία ιπτάμενο γιγάντιο σαλάχι
- Η διπλή στόχευση Μητσοτάκη με τη συνταγματική αναθεώρηση, το «στρίμωγμα» ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16 και τα αποθεωτικά λόγια Καραμανλή για Σαμαρά
- Με ποια στρατηγική θα φτάσει μέχρι τις επόμενες κάλπες η κυβέρνηση - Τι είπε ο Μητσοτάκης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
- Αυξήσεις στα... χαρτιά για τους μισθωτούς: «Λίγες δεκάδες ευρώ χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα»
- Συντήρηση τρένων: ONEX και κορεατική τεχνογνωσία χτίζουν νέο βιομηχανικό hub στην Ελευσίνα