Viral|03.04.2021 16:00

Γάνδη: Μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με... κύκλους

Newsroom

Ένα ασυνήθιστο και πέρα για πέρα πρωτότυπο μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης εφαρμόζεται από τις δημοτικές Αρχές στη Γάνδη του Βελγίου. Το κέντρο της πόλης γέμισε με εκατοντάδες κύκλους σε μια κίνηση που στέλνει σε άλλο επίπεδο το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης ως αντιμετώπιση στη πανδημία του κορονοϊού.

Στη Γάνδη επιτρέπονται οι συναναστροφές σε παρέες τεσσάρων ατόμων το πολύ και πάντα σε εξωτερικούς χώρους, κάτι ωστόσο που είναι αρκετά δύσκολο να τηρηθεί σε μία πόλη που φιλοξενεί πάνω από 80 χιλιάδες φοιτητές. Αυτοί οι κύκλοι λειτουργούν ενισχυτικά στην τήρηση του μέτρου, καθώς οι κύκλοι έχουν διάμετρο έξι μέτρων και απόσταση τεσσάρων μέτρων μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: H 10χρονη «Χάιντι» απολαμβάνει την τηλεκπαίδευση στα βουνά παρέα με τις κατσίκες

Ενδεικτικό είναι πως στην πλατεία του Αγίου Πέτρου που συχνάζουν οι φοιτητές υπάρχουν 100 κύκλοι, ενώ περισσότεροι έχουν χαραχτεί σε τρία κοντινά πάρκα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γάνδης, Ματίας Ντε Κλερκ: «Ήταν μία ιδέα των φοιτητών που τους επιτρέπει να συναντώνται με ασφαλή τρόπο». Πλέον οι νέοι κάτοικοι της πόλης απολαμβάνουν τις ζεστές μέρες με μικρές παρέες μέσα στους κύκλους, με κάποιο ποτό και χωρίς μάσκα. Αν τηρείται ο αριθμός των τεσσάρων ατόμων, ο κύκλος δεν είναι υποχρεωτικός.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ντύθηκε... αεροσυνοδός για την Πρωταπριλιά η Πρώτη Κυρία

ΒέλγιοΓάνδηΚορονοϊός