Viral|06.04.2021 15:13

Νιγηρία: Πάνω από 1.800 κρατούμενοι δραπέτευσαν έπειτα από ένοπλη επίθεση

Newsroom

Πάνω από 1.800 κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια φυλακή της Πολιτείας Ίμο στη νοτιοανατολική Νιγηρία, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν «ένοπλοι άνδρες», όπως ανακοίνωσε η σωφρονιστική υπηρεσία.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Νιγηρίας, Φράνσις Ενομπόρε: «Η φυλακή Οουέρι (…) δέχτηκε επίθεση γύρω στις 2.15 τα ξημερώματα από ενόπλους οι οποίοι απελευθέρωσαν  1.844 κρατούμενους. Αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν ότι είδαν μεγάλο αριθμό ενόπλων ανδρών, που επέβαιναν σε φορτηγάκια (…) επιτέθηκαν στο προσωπικό της φυλακής και ανατίναξαν την κεντρική πύλη».

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ένταση στο Σικάγο έπειτα από δολοφονία 13χρονου από αστυνομικούς

Ο Τζέιμς Μαντούγκμπα, υπεύθυνος Τύπου των φυλακών της Πολιτείας Ίμο, επιβεβαίωσε την επίθεση αλλά τόνισε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» και κάλεσε τους πολίτες «να συνεχίσουν τις δουλειές του».

Μετά την επίθεση αυτήν, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει σε φυλακή στη Νιγηρία, η γειτονική Πολιτεία Άμπια ανακοίνωσε ότι επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι τόνισε ότι οι δράστες είναι «τρομοκράτες» και «αναρχικοί», αλλά δεν κατονόμασε ως υπεύθυνη την IPOB («Αυτόχθονες Λαοί της Μπιάφρα», την αυτονομιστική οργάνωση που δρα στην Πολιτεία Ίμο.

Διαβάστε επίσης: Μπαγκλαντές: Περισσότεροι από 25 νεκροί από σύγκρουση πλοίων

Νιγηρίαφυλακήαπόδραση