Viral|14.04.2021 14:53

Σε δημοπρασία γράμμα γυναίκας που βρέθηκε στον Τιτανικό

Newsroom

Αίσθηση προκαλεί το γράμμα μίας επιβάτιδας του Τιτανικού, του θρυλικού πλοίου που τον Απρίλιο του 1912 ξεκινούσε το πρώτο και τελευταίο ταξίδι του από το Σαουθάμπτον. Το γράμμα ανήκει στην τότε 26χρονη Μαριόν Ράιτ, που όταν ο Τιτανικός χτυπούσε στο παγόβουνο, που προκάλεσε το ναυάγιο βρισκόταν στην καμπίνα της.

Στο πεντασέλιδο γράμμα προς τον πατέρα της, η Μαριόν περιγράφει πως άκουγε επιβάτες να κλαίνε την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν, ενώ η ίδια έβλεπε τη βύθιση από τη σωστική λέμβο στην οποία βρέθηκε.

«Ήταν φρικτό, δεν νομίζω ότι θα το ξεχάσω ποτέ... Βλέπαμε τον κόσμο να κλαίει όταν το πλοίο έσπασε στα δύο, λίγα λεπτά πριν βυθιστεί με μια τεράστια έκρηξη», γράφει στο γράμμα της μεταξύ άλλων.

Στο γράμμα της, η Μαριόν μιλάει με αποθεωτικά λόγια για τον 24χρονο τότε Άλφρεντ Πέιν, τον οποίο γνώρισε πριν το ταξίδι τους με τον Τιτανικό. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο κατάστρωμα το βράδυ του ναυαγίου και ο Πέιν τη βοήθησε να επιβιβαστεί σε μία σωστική λέμβο. Ο ίδιος ωστόσο δεν τα κατάφερε. Το γράμμα της Μαριόν θα βγει σε δημοπρασία στις 17 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα: Ο Τιτανικός χτυπάει σε παγόβουνο- Πώς σώθηκε μέλος του πληρώματος, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει

ναυάγιοΤιτανικός