Viral|19.04.2021 17:58

Ρωσία: Η 79χρονη που ζει στην αγκαλιά της Βαϊκάλης

Newsroom

Αποφασισμένη να ζει με τον τρόπο που της αρέσει και στο σπίτι που της αρέσει, ακόμα και αν αυτό το σπίτι βρίσκεται σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στις όχθες της παγωμένης λίμνης Βαϊκάλης είναι η 79χρονη Ρωσίδα Λιούμποφ Μορεκοντόβα. Για την κυρία αυτή, ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο είναι να βάλει τα παγοπέδιλα της και να διασχίσει τη λίμνη, κάτι που κάνει καθημερινά.

Όπως τονίζει η ίδια: «Όταν ήμασταν στο Δημοτικό έπρεπε να πάμε μέχρι απέναντι και να γυρίσουμε, 4 χιλιόμετρα. Ο πατέρας μου πήρε κομμάτια από ξύλο και έβαλε πάνω σίδερο. έφτιαξε τρύπες και έδεσε κορδόνια, τα έδεσε στις μπότες μου, με κράτησε από το χέρι και μ' έστειλε. Η Βαϊκάλη είναι τα πάντα για μένα. Είναι η ομορφιά της, είναι το νερό, είναι το μαργαριτάρι της Ρωσίας, το μαργαριτάρι της ανθρωπότητας, Η Βαϊκάλη είναι παρθένα φύση».

Το αγρόκτημα βρίσκεται στην περιοχή Κάλι, τριακόσια χιλιόμετρα μακριά από το Ιρκούτσκ, όπου ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια της Λιούμποφ Μορεκοντόβα. Για να πάρει νερό κάθε μέρα πρέπει να τρυπάει το πάγο της λίμνης. Παρά τη σκληρή δουλειά που κάνει κάθε μέρα στη φάρμα, η «Μπάμπα Λιούμπα» όπως τη λένε οι χωρικοί, που δεν σχεδιάζει να φύγει από εκεί.

Διαβάστε επίσης: Google Earth: Εντυπωσιακό βίντεο με τις μεγάλες αλλαγές στη Γη

λίμνηΡωσία