Χονγκ Κονγκ: Απατεώνες έκλεψαν 27 εκατ. ευρώ από 90χρονη γυναίκα
NewsroomΜια ηλικιωμένη γυναίκα από το Χονγκ Κονγκ έπεσε θύμα τεράστιας απάτης από επιτήδειους, οι οποίοι αφού υποκρίθηκαν τους Κινέζους αξιωματούχους της αφαίρεσαν περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως διευκρίνισε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, οι απατεώνες υποκρίθηκαν πως ερευνούσαν μια εγκληματική υπόθεση στην Κίνα -ως αξιωματούχοι που υποτίθεται πως ήταν- και αφού είπαν στην 90χρονη πως η ταυτότητά της είχε κλαπεί και χρησιμοποιούνταν στην κυρίως χώρα, την ώθησαν να πραγματοποιήσει 11 τραπεζικές καταθέσεις σε διάστημα μόλις τριών μηνών, δηλαδή από τον Αύγουστο μέχρι τον Ιανουάριο προκειμένου να βοηθήσει στην υποτιθέμενη έρευνα.
Σύμφωνα με το BBC, οι Αρχές συνέλαβαν έναν 19χρονο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Από τη μεριά τους, τα τοπικά ΜΜΕ τονίζουν πως η απάτη αποκαλύφθηκε όταν η οικιακή βοηθός της γυναίκας ειδοποίησε την κόρη της για τις ασυνήθιστες συναλλαγές. Η ηλικιωμένη ζούσε χωρίς την οικογένειά της αλλά με αρκετό προσωπικό στο σπίτι της σε μια από τις πλουσιότερες γειτονιές της πόλης, την Πικ.
Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Η 79χρονη που ζει στην αγκαλιά της Βαϊκάλης
- Μαίνεται η κακοκαιρία στην Κρήτη: Μηχανήματα του Στρατού στα Ζωνιανά - Καταστράφηκαν σπίτια, δρόμοι, μονάδες
- Αρχαιολογικό μυστήριο 1.400 ετών: Άγρια δολοφονία Αγγλοσάξονα με ένα χτύπημα στον λαιμό
- Οργή κατοίκων στη Ρώμη για την... κατάληψη από αμαξίδια γκολφ - Γιατί η Αιώνια Πόλη τραβάει «γραμμή»
- Χαλαρή τύπισσα πέφτει από 8 ορόφους σε στέγη, ανακάθεται και σκρολάρει στο κινητό - Δείτε βίντεο