Λέρος: Οι μαθητές που έγραψαν κώδικα για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
NewsroomΜε δυο συμμετέχοντες, τον Βασίλη Χάνα και την Κάτια Κουβά, δύο δεκάχρονους μαθητές, συμμετείχε η Λέρος στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Mission Zero.
Πρόκειται για ένα διαγωνισμό προγραμματισμού που δίνει επιτρέπει σε συμμετέχοντες έως 14 ετών την ευκαιρία να τρέξουν τον κώδικά τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ομάδες ή άτομα γράφουν ένα απλό πρόγραμμα για να εμφανίσουν ένα μήνυμα καθώς και τις μετρήσεις υγρασίας σε έναν υπολογιστή Astro Pi, για να τα βλέπουν οι αστροναύτες καθώς κάνουν τις καθημερινές τους εργασίες στον ISS.
Το λογισμικό που έγραψαν θα εκτελεστεί στο διάστημα, στον υπολογιστή Astro Pi του ISS, τον ερχόμενο Μάιο. Στα προγράμματα τους το πρώτο μήνυμα που εμφανίζεται είναι η λέξη «Λέρος» και έπειτα οι πληροφορίες που χρειάζεται να δει ο αστροναύτης του ISS, όπως για παράδειγμα η τιμή της υγρασίας, που ήταν μέρος του διαγωνισμού.
Ο Δήμαρχος Λέρου με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ενημερώνει για την επιτυχία των μαθητών και τους συγχαίρει για τη συμμετοχή τους και εύχεται η πρωτοβουλία τους αυτή να γίνει παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά.
Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία στο παρά πέντε της επίσκεψης Τσαβούσογλου
Πράσινο Πιστοποιητικό: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 8 ερωταπαντήσεις
Αγία Σοφία: Σε κακά χάλια ένα χρόνο μετά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί
- Εμπρησμός σε φαρμακείο στην Αρκαδία: Η στιγμή που σπάνε την τζαμαρία και βάζουν φωτιά
- Δίμηνη παράταση Γεωργιάδη για το ψηφιακό αποθετήριο - Πότε θα αναρτώνται τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων
- Νέο πλαίσιο για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές: Πιο γρήγορες αποζημιώσεις και δεύτερη ευκαιρία για παλιούς δικαιούχους
- Δημήτρης Κόκοτας: Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση και το συγκινητικό «αντίο» της Τραϊάνας Ανανία