Viral|23.06.2021 19:04

Ισραήλ: Το αεροσκάφος που καταρρίπτει τα drones με λέιζερ

Newsroom

Drones εν πτήσει κατέρριψε αεροσκάφος εφοδιασμένο με λέιζερ υψηλής ισχύος στο Ισραήλ, στην πρώτη δοκιμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν απειλές από αέρος με τη μορφή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ρουκετών από τη Γάζα και αλλού.

Το οπλικό αυτό σύστημα λέιζερ υψηλής ισχύος τοποθετήθηκε σε αεροσκάφος εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες και συστήματα εντοπισμού και χρησιμοποιήθηκε για την αναχαίτιση πολλών drones σε διάφορες αποστάσεις - μέχρι ένα χιλιόμετρο - και υψόμετρα.

T

Στη διάρκεια των δοκιμών την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και την εγχώρια εταιρεία Elbit Systems, το αεροσκάφος «αναχαίτισε επιτυχώς και κατέστρεψε 100% τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιήθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας.

Σε μια εποχή όπου τα drones παίζουν όλο και σημαντικότερο ρόλο και ακόμη και μικρότερες αγορές, όπως η Τουρκία κατασκευάζει με μεγάλη επιτυχία τα δικά της drones, το συγκεκριμένο αεροσκάφος αποτελεί μια κομβικής σημασίας εξέλιξη στην αεράμυνα των χωρών.

Όλες οι ειδήσεις

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Συμφωνία των Πρεσπών: «Παγώνει» η κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία

Δολοφονία - Ζάκυνθος: Παραδόθηκε στις Αρχές ο εφοπλιστής που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν από το Μάτι: Στοίβες τα ξερόκλαδα-εστίες πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Μαραθώνος

Ισραήλdronesαεροσκάφος