Viral|25.06.2021 21:37

Περού: Σεισμός 6 Ρίχτερ σε ζωντανή μετάδοση

Newsroom

Αντιμέτωποι με μια ισχυρότατη σεισμική δόνηση ήρθαν οι συντελεστές μιας τηλεοπτικής εκπομπής στο Περού την ώρα της ζωντανής μετάδοσης. Η παρουσιάστρια εμφανώς ξαφνιασμένη από τον σεισμό προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της ενώ την ίδια στιγμή ζητά από τους τηλεθεατές να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Άλλες σκηνές από το κέντρο της Λίμα όπου έγινε ο σεισμός δείχνουν την έντασή του με τον κόσμο να προσπαθεί έντρομος να προστατευτεί. 

Για την ιστορία ο ήταν σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έπληξε τη Λίμα και άλλες περιοχές κατά μήκος των ακτών του κεντρικού Περού στον Ειρηνικό το βράδυ της Τρίτης, χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Το Περού πλήττεται κάθε χρόνο από τουλάχιστον 30 σεισμούς που γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί, καθώς βρίσκεται πάνω στον επιλεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού, περιοχή με έντονη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα λόγω των μετακινήσεων τεκτονικών πλακών, κατά μήκος των δυτικών ακτών της αμερικανικής ηπείρου.

Η στιγμή που το στούντιο ταρακουνιέται από τον εγκέλαδο

Περούζωντανή μετάδοσησεισμός