Viral|09.07.2021 13:54

Cono de Arita: Η φυσική μυστηριώδης πυραμίδα της Αργεντινής που καθηλώνει - Μοναδικές εικόνες

Newsroom

Το Salar de Arizaro, η δεύτερη μεγαλύτερη Αλυκή της Αργεντινής φιλοξενεί έναν από τους πιο μυστηριώδεις φυσικούς σχηματισμούς στον κόσμο. Πρόκειται για την «Cono de Arita», μια κωνική πυραμίδα ύψους 200 μέτρων που μοιάζει πως είναι τεχνητή, καθώς είναι τόσο τέλεια διαμορφωμένη.

Σαν να έχει φτιαχτεί από τον άνθρωπο

Για την ακρίβεια, εξαιτίας του εξαιρετικού σχήματος της, για χρόνια, πολλοί άνθρωποι πίστευαν πως η πυραμίδα είχε κατασκευαστεί από τον άνθρωπο. 

T

Ωστόσο, επιστημονικές μελέτες που εκπονήθηκαν στη συνέχεια απέδειξαν πως ο επιβλητικός αυτός σχηματισμός είναι στην πραγματικότητα η κορυφή ενός μικρού ηφαιστείου που δεν είχε τη δύναμη να διαπεράσει το γήινο κράσπεδο και να αναπτύξει κρατήρα. Σήμερα θεωρείται ο πιο τέλειος φυσικός κώνος στον κόσμο.

T

Υπάρχουν ακόμα πολλά άγνωστα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν αναφορικά με την αλυκή. Αυτό που είναι ευρέως γνωστό μέσα από τους θρύλους και την ιστορία, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ως τελετουργικός χώρος από την εποχή πριν την άφιξη των Ίνκας.

T

«Το αιωρούμενο ηφαίστειο»

To Cono de Arita από πολλούς χαρακτηρίζεται «το αιωρούμενο ηφαίστειο» λόγω της οπτικής ψευδαίσθησης που συχνά παρατηρούν οι άνθρωποι όταν κοιτάζουν τον κωνικό σχηματισμό από μακριά. Απέναντι από τις απέραντες αλυκές, το ηφαίστειο μερικές φορές φαίνεται σαν να επιπλέει.

Για να φτάσετε στο σημείο, θα πρέπει να διασχίσετε το άγονο Salar de Arizaro, το οποίο δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Για τον λόγο αυτό, ο φυσικός σχηματισμός δεν προσελκύει πολλούς τουρίστες.

T
T
 
T

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα – Εστίαση: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας – Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας στο Open

Μετάλλαξη Δέλτα: Pfizer και BioNTech ετοιμάζουν νέο εμβόλιο και τρίτη δόση

Voucher 150 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμένους νέους 18 έως 15 ετών

Τουρκία: Άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων ζητεί η κρατική εταιρεία

Αργεντινήηφαίστειοπυραμίδα