Viral|21.07.2021 16:26

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Διευκρινίσεις της Επιτροπής για τα κρεβάτια του Ολυμπιακού χωριού

Newsroom

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2021 στο Τόκιο,  κυκλοφόρησε μια φήμη ότι, επιθυμώντας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στο ολυμπιακό χωριό, οι διοργανωτές επιχειρούν να βάλουν τέλος στις ερωτικές συνευρέσεις μεταξύ των αθλητών, χρησιμοποιώντας κρεβάτια από... χαρτόνι.

Όλα ξεκίνησαν από χιουμοριστικές, όπως αποδείχθηκε, αναρτήσεις αθλητών μέσω social media. Την αρχή έκανε ο Αμερικανός δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Πολ Τσελίμο, ο οποίος ανέφερε στο Twitter, ότι η χρήση χαρτονιού για τη δημιουργία των κρεβατιών επιλέχθηκε ακριβώς για να αποφευχθούν οι στενές επαφές μεταξύ των αθλητών για όσο διαρκούν οι αγώνες.

T

Ορμώμενα από την εν λόγω ανάρτηση, αρκετά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν την «ειδηση» περί κρεβατιών ακατάλληλών για… σεξ. Τον μύθο αυτό κατέρριψε ο Ιρλανδός αθλητής της ενόργανης, Ρις ΜακΚλέναγκαν, ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να χοροπηδάει επάνω στο κρεβάτι του, για να αποδείξει ότι τα κρεβάτια αυτά είναι ανθεκτικά..

T

Τι ισχύει στην πραγματικότητα; Η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης δίνει τη δική της απάντηση

Από την πλευρά της η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πήρε θέση κάνοντας retweet το βίντεο του ΜακΚλέναγκαν. Η επιτροπή ανέφερε ότι πρόκειται για «ψέματα, ψευδή είδηση». Όπως αναφέρουν τα ellinikahoaxes.gr, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ο σκοπός της επιτροπής ήταν, εξαρχής, οι πρωτοβουλίες που θα εφαρμοστούν στη διοργάνωση να βασίζονται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Μεταξύ των πρωτοβουλιών είναι και αυτή της χρήσης προϊόντων μηδενικών απορριμμάτων.

Η επιλογή των υλικών και ο σχεδιασμός των κρεβατιών και των στρωμάτων που χρησιμοποιούνται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021, έχει γίνει με γνώμονα την επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών τους. Ο σκελετός των κρεβατιών των αθλητών είναι φτιαγμένος από ανθεκτικό χαρτόνι ενώ τα στρώματα από άλλα, ανακυκλώσιμα υλικά. Σκοπός είναι μετά το τέλος των Αγώνων τα κρεβάτια να μετατραπούν σε άλλα, χάρτινα προϊόντα μέσω ανακύκλωσης ενώ, από μέρη των στρωμάτων να παραχθούν διάφορα πλαστικά προϊόντα.

Όλες οι ειδήσεις

NBA – Αντετοκούνμπο: Δεν πίστευα ποτέ ότι στα 26 μου θα έπαιζα στους τελικούς

Διεθνής ανησυχία και κινητοποίηση για τις κινήσεις Ερντογάν στο Βαρώσι: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Pegasus Project – Νέες αποκαλύψεις: Κατασκόπευαν τον Μακρόν και άλλους 13 ηγέτες;

Κορονοϊός: Τέσσερα κρούσματα σε κατασκήνωση στα Χανιά

Φολέγανδρος - Γυναικοκτονία: «Σοβαρό ψυχικό πρόβλημα» επικαλείται ο δικηγόρος του 30χρονου

κρεβάτιΟλυμπιακοί Αγώνες 2021ΤόκιοΟλυμπιακοί Αγώνες Τόκιο