Viral|20.07.2021 19:47

Τα Ben & Jerrys «τα έβαλαν» με το κράτος του Ισραήλ

Newsroom

Η αμερικανική εταιρεία παγωτών Ben & Jerry’s «τα έβαλε» με την ηγεσία του Ισραήλ. Η εταιρεία, με έδρα το Βερμόντ, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη συμφωνία της (που εκπνέει στο τέλος του 2022) με την εταιρεία που έχει αναλάβει την προώθηση και την πώληση των προϊόντων της στο Ισραήλ. Στην απόφαση οδηγήθηκαν οι άνθρωποι των Ben & Jerry’ s  μετά τις πιέσεις που δέχτηκαν, από καταναλωτές στις ΗΠΑ, για να απέχουν από οποιαδήποτε σχέση με το Ισραήλ.

T

Η Ben & Jerry’s τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει ένα προφίλ προοδευτικό και φιλελεύθερο. Η εταιρεία στήριξε το αίτημα να δοθούν για την υγεία και τη διατήρηση της ειρήνης χρήματα που προορίζονταν για αστυνομικά τμήματα ενώ ξεκίνησε και podcast για σχετικά με το ρατσισμό ενώ, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ έχει στηρίξει ανοιχτά τον Μπέρνι Σάντερς, το 2016 και το 2020.  

Με την τελευταία της απόφαση, η εταιρεία διασφαλίζει ότι δεν θα πωλούνται τα προϊόντα της στις περιοχές της Παλαιστίνης που παράνομα έχουν εγκατασταθεί έποικοι του Ισραήλ, το οποίο εκφράστηκε σε πολύ υψηλούς τόνους σχετικά. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Νάφταλι Μπένετ, τόνισε ότι τα Ben & Jerry's αποφάσισαν να γίνουν τα «αντι-Ισραήλ παγωτά» ενώ η υπουργός εσωτερικών, Αγελέντ Σακέντ, με μία ανάρτησή της στο Twitter ενημέρωσε την εταιρεία ότι «το παγωτό σας δεν ταιριάζει πλέον με το γούστο μας».

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν έκαναν το εμβόλιο

Ερντογάν: «Εχθρός της Τουρκίας ο Μητσοτάκης – Ανοίγει μέρος του Βαρωσίου» - Διπλωματική αντεπίθεση από Αθήνα και Λευκωσία

Φολέγανδρος: Την Πέμπτη τελικά η απολογία του 30χρονου γυναικοκτόνου

Πανελλήνιες 2021: Είμαι απόφοιτος και αποτυχημένος άριστος-Η επιστολή στην Κεραμέως

Freedom Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher των 150 ευρώ -Πού χρησιμοποιείται

ΙσραήλΠαγωτάΠαλαιστίνη