Viral|12.08.2021 09:17

Αγγλία: Το «πρόστυχο» γλυπτό σε ναό που έγινε viral

Newsroom

Οι επισκέπτες του ναού των Αγίων Πάντων στο Χέρφορντ της Αγγλίας έχουν γεμίσει, τα τελευταία 24ωρα, το διαδίκτυο με τις φωτογραφίες ενός γλυπτού που δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση. Το γλυπτό από ξύλο αναπαριστά έναν άντρα που κρατάει ανοιχτά τα πόδια δείχνοντας στους επισκέπτες τα γεννητικά του όργανα. Το γλυπτό βρίσκεται στο ναό από το 1990, αλλά εντοπίστηκε από τους επισκέπτες του πρόσφατα, όταν ο χώρος ανακαινίστηκε και, φυσικά, έγινε viral.

Δεν ήταν λίγοι, ωστόσο, αυτοί που αμφισβήτησαν την αυθεντικότητα του γλυπτού, με αποτέλεσμα να μεσολαβήσει και η ιστοσελίδα Slopes, που επιβεβαίωσε ότι, όντως, η  φιγούρα με την «άσεμνη» στάση του άντρα έχει σκαλιστεί ήδη από τον 15ο αιώνα.

Το 1998, μάλιστα, ο εφημέριος Άντριου Μότραμ πρότεινε ο ναός να χρησιμοποιήσει την φιγούρα ως «αξιοθέατο», και να τυπωθεί σε καρτ – ποστάλ, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τη συντήρηση του ναού. Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρότασή του δεν έγινε δεκτή και το γλυπτό παρέμεινε στο ναό.

Μέχρι πρόσφατα, οι επισκέπτες αγνοούσαν την ύπαρξή του αφού βρίσκεται αρκετά ψηλά στον χώρο, ώστε να μην γίνεται άμεσα αντιληπτό. Η Sun αναφέρει ότι ο άντρας της φιγούρας έχει παρατσούκλι, και ονομάζεται Σίμους Ο’ Τουλ.

Στο προαύλιο του ίδιου ναού, βρίσκεται και μία άλλη, αμφιλεγόμενη φιγούρα. Συγκεκριμένα, λαξευμένη σε πέτρα, υπάρχει η φιγούρα μιας γυναίκας που δείχνει τα γεννητικά της όργανα, κάνοντας την ίδια ακριβώς κίνηση με το ξύλινο γλυπτό που έγινε viral.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: «Δεν μας ακούτε για χρόνια» - Τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις εξηγούν στο ethnos.gr γιατί κάηκε η χώρα

Φωτιές – Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός απαντά στα ερωτήματα

Καιρός: Καταρρακτώδεις βροχές, κεραυνοί και χαλάζι σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας

Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα προσέρχονται στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές – Τι θα ισχύει για rapid tests και πιστοποιητικά εμβολιασμού

γλυπτάΑγγλία