Viral|31.08.2021 19:42

ΗΠΑ: Απίστευτο βίντεο με πιλότο να πετάει στο μάτι του τυφώνα Άιντα

Newsroom

Μνήμες «Κατρίνα» ξύπνησε ο τυφώνας «Άιντα» που πλήττει τις ΗΠΑ. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση, πλημμυρισμένοι δρόμοι, ξηλωμένες στέγες… οι κάτοικοι στη Λουιζιάνα μετρούν τις πληγές τους από τον τυφώνα , με τον κυβερνήτη της Πολιτείας να χαρακτηρίζει «καταστροφικές» τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Η πρώτη συνέπεια από τους ισχυρούς ανέμους: πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά παραμένουν ακόμη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.US που παρακολουθεί τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Λατόγια Καντρέλ προειδοποίησε ότι ο αριθμός κλήσης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης 911 εξακολουθεί να μην λειτουργεί.

Με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα, ο Άιντα έπληξε από την Κυριακή τα παράλια της Λουιζιάνας. «Οι ζημιές είναι πραγματικά καταστροφικές», εκτίμησε ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο προάστιο Πρέριβιλ. Όμως ο κυβερνήτης είπε ότι αναμένει πως ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί «σημαντικά» όσο περνούν οι ώρες. Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί και πολλά συστήματα ύδρευσης.

Η υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων (FEMA), υποστηριζόμενη από την Εθνοφρουρά, κινητοποίησε περισσότερους από 5.200 διασώστες για να βοηθήσουν τους πληγέντες, διαβεβαίωσε το Πεντάγωνο.

Την ίδια ώρα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει πιλότο που πετά στο «μάτι» του τυφώνα.

T

Όλες οι ειδήσεις

Μαξίμου για Αποστολάκη: Δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρίμα για την υστεροφημία του

Ανασχηματισμός – Αποστολάκης σε Τσίπρα: Πρόεδρε με παγίδευσαν, νόμιζα ότι υπήρχε συναίνεση

Ανασχηματισμός: Τρικυμία με τον ναύαρχο Αποστολάκη – Όλο το παρασκήνιο της μη αποδοχής

Κορονοϊός: Ανησυχούν οι ειδικοί για τη διασπορά – Γιατί είναι προτιμότερο το εμβόλιο από τη νόσηση

Ανασχηματισμός: Η «ακτινογραφία» των αλλαγών - Εκπλήξεις, μετακινήσεις και επιστροφές

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης

ΛουιζιάναΗΠΑΝέα Ορλεάνητυφώνας