Viral|18.12.2021 07:50

«Fatty McFatterson»: Ο παχύσαρκος σκίουρος που αντί να τρέχει, μετά βίας κινείται

Newsroom

Οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος στη Γη που πάχυνε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κάποιοι σκίουροι ξέφυγαν… επίσης.

Πολλοί σκίουροι τρώνε καλά αυτό το φθινόπωρο στη Νέα Αγγλία των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως ένας παχύσαρκος σκίουρος είναι τόσο μεγάλος που κέρδισε το παρατσούκλι «Fatty McFatterson».

Οι περισσότεροι σκίουροι τρέχουν διαρκώς. Αυτός εδώ χωλαίνει αφού πέρα από τα όσα του προσφέρει η φύση, συμπληρώνει το φαγητό του με τους σπόρους που πέφτουν στο έδαφος από τις ταΐστρες πουλιών.

«Είναι ξεκάθαρα ο αρχηγός της αυλής», δήλωσε στο Associated Press η Beth Ditkoff.

Αποδεικνύεται ότι πολλά μικροσκοπικά τρωκτικά δεν είναι τόσο μικροσκοπικά, καθώς καταβροχθίζουν άφθονα καρύδια, φουντούκια, βελανίδια και μια εξαιρετική σοδειά μανιταριών αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε στην Bangor Daily News ο Shevenell Webb, βιολόγος του Τμήματος Εσωτερικής Αλιείας και Άγριας Ζωής του Μέιν.

«Πολλά είδη άγριας πανίδας μπορούν να πάρουν μερικά επιπλέον κιλά, αλλά το παχύ, χνουδωτό τρίχωμά τους μπορεί επίσης να τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα το χειμώνα», δήλωσε η ίδια.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα θηλαστικά, οι σκίουροι δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, αν και περνούν αρκετό χρόνο στις φωλιές τους σε πιο κρύο καιρό.

πανδημία