Viral|15.01.2022 12:15

Ψυττάλεια: Δείτε από ψηλά το νησάκι της Αττικής που «βράζει» από ιικό φορτίο κορονοϊού

Newsroom

Αλήθεια εσείς γνωρίζατε που γίνονται οι περίφημες μετρήσεις του ιικού φορτίου του κορονοϊού που ακούμε σχεδόν καθημερινά μέσα από τα ΜΜΕ;

Η ομάδα Up  Stories χάρη την πολύτιμη βοήθεια του G-fly όπου και παραχώρησε τα εναέρια πλάνα του ,αποκαλύπτει σε εάν πολύ μεγάλο μέρος των κατοίκων του λεκανοπεδίου που δεν γνώριζαν μέχρι σήμερα το μικροσκοπικό μεν αλλά τεράστιας σημασίας για την καθημερινότητα των κατοίκων της Αττικής νησάκι με το όνομα Ψυττάλεια.

Η Ψυττάλεια βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον Πειραιά το Κερατσίνι την Δραπετσώνα και το Πέραμα. Στην πραγματικότητα είναι το μοναδικό νησάκι που χωρίζει την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά από την Σαλαμίνα και η λειτουργία του ως Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων είναι τόσο κομβική για την Αττική που πολλοί την χαρακτηρίζουν και ως το «Νεφρό της Αττικής».

Τις ημέρες που προηγήθηκαν με την τρομακτική εκτίναξη των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής η Ψυττάλεια θα λέγαμε πως «βούλιαξε» από το ιικό φορτίο που οι επιστήμονες ανίχνευαν με τις μετρήσεις τους στα λύματα.

Κορονοϊόςιικό φορτίολύματαειδήσεις τώρα