Viral|02.02.2022 07:50

Αυστραλία: Η εξομολόγηση της γυναίκας με την σούπερ όραση - Πώς είναι να ζεις με τετραχρωμία

Newsroom

Μια γυναίκα που κατάγεται από την Αυστραλία αλλά ζει στις ΗΠΑ αντικρίζει τη ζωή όχι μόνο σε ροζ, αλλά σε 100 εκατομμύρια χρώματα. Η Concetta Antico είναι τετραχρωμική, δηλαδή έχει τέσσερις χρωματικούς υποδοχείς, σε σχέση με τους τρεις που έχουν συνήθως οι άνθρωποι.

Το περίεργο είναι πως η 12 ετών κόρη της γεννήθηκε με Νταλτονισμό, ένα ελάττωμα της όρασης, που είναι ουσιαστικά η αδυναμία να διακρίνει τα χρώματα, ειδικά το κόκκινο και το πράσινο.

Η Conceta Antico δεν άφησε ανεκμετάλλευτες τις ιδιαίτερες ικανότητες της και ξεκίνησε να ζωγραφίζει. Έφυγε από την Αυστραλία στην Καλιφόρνια, όπου έγινε δασκάλα τέχνης και απολαμβάνει το super όραση της.

Όπως η ίδια εξομολογείται, «δεν γνώριζα ότι δεν βίωσα τον κόσμο όπως οι άλλοι άνθρωποι. Για μένα, ο κόσμος ήταν πολύ πολύχρωμος. Είναι σαν να μην ξέρεις ότι είσαι ζέβρα εκτός κι αν δεν είσαι ζέβρα», είπε.

Λίγους μήνες πριν μάθει ότι είχε όντως τετραχρωμία, το 2012, η Concetta Antico είχε ανακαλύψει ότι η κόρη της είχε αχρωματοψία. «Της είπα ότι ήταν καλό, ότι ήταν απλώς διαφορετικό, ξεχωριστό και εκπληκτικό, και ότι θα της μάθαινα πώς να βλέπει τα χρώματα», είπε.

Όταν διάβασε ένα άρθρο για την τετραχρωμία που της είχε σταλεί, ένα από τα πρώτα πράγματα που διάβασε ήταν ότι οι γυναίκες με αυτή τη γενετική μετάλλαξη κινδυνεύουν να γεννήσουν θηλυκούς απογόνους με Νταλτονισμό.

«Από μικρή ένιωθα ότι ζούσα σε έναν μαγικό κόσμο. Ξέρω ότι αυτό λένε τα παιδιά, αλλά για μένα ήταν όλα υπέροχα, πολύ διαφορετικά. Πάντα εξερευνούσα τη φύση, εμβάθυνα περισσότερο και προσπαθούσα να δω την πολυπλοκότητα, γιατί έβλεπα πολύ περισσότερες λεπτομέρειες σε όλα».

Αυστραλίαεξομολόγησηειδήσεις τώραόραση