Viral|25.02.2022 07:50

Καταζητούμενη αρκούδα- διαρρήκτης αναστατώνει την Καλιφόρνια: Εισβάλει σε σπίτια και κλέβει φαγητό

Newsroom

Μια μαύρη αρκούδα βάρους 500 κιλών έχει προκαλέσει ζημιές σε περισσότερες από 30 ιδιοκτησίες γύρω από τη λίμνη Τάχο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και την περασμένη εβδομάδα εισέβαλε σε ένα ακόμη σπίτι σε μια ατελείωτη αναζήτηση για φαγητός.

Γνωστή στους κατοίκους ως Hank the Tank, η γιγάντια αρκούδα διαφεύγει της σύλληψης για περισσότερους από επτά μήνες, σύμφωνα με τον Peter Tira, εκπρόσωπο του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας.

«Αυτό που είναι προβληματικό σε αυτή την αρκούδα είναι το πόσο μεγάλη είναι», δήλωσε ο Tira στο SF Gate την Κυριακή. «Έχει μάθει να χρησιμοποιεί αυτό το μέγεθος και τη δύναμή της για να εισβάλει σε πολλές κατοικημένες κατοικίες, διαρρηγνύοντας την πόρτα του γκαράζ ή την μπροστινή πόρτα. Είναι αρκετά τρομακτικό».

Η αρκούδα είναι υπεύθυνη για περισσότερες από 150 αναφορές περιστατικών στην περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της Βόρειας Καλιφόρνιας και της Νεβάδα.

Γνωστή και ως Jake ή Yogi ή απλά Big Guy, η αρκούδα είναι αυτό που η Tira περιέγραψε ως μια «σοβαρά συνηθισμένη στο φαγητό αρκούδα» που έχει «χάσει κάθε φόβο για τους ανθρώπους» και τους θεωρεί πηγή τροφής.

Μια ένωση ιδιοκτητών ακινήτων συμφώνησε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης την περασμένη εβδομάδα να επιτρέψει στο προσωπικό της πολιτείας για την άγρια ζωή να συλλάβει την αρκούδα. Προηγούμενες προσπάθειες παγίδευσης, οι οποίες είναι γενικά πιο επιτυχείς σε δασώδεις περιοχές, αποδείχθηκαν μάταιες σε κατοικημένες περιοχές όπου η αρκούδα έχει εγκλιματιστεί, ανέφερε η SF Gate.

Μετά τη διάρρηξη της Παρασκευής, οι αξιωματούχοι συνέλεξαν στοιχεία DNA για να κάνουν ακριβή ταυτοποίηση αν συλλάβουν την αρκούδα. Εάν ο Hank συλληφθεί, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αρκούδα θα μπορούσε να μεταφερθεί σε διαπιστευμένες εγκαταστάσεις όπως ζωολογικούς κήπους και καταφύγια άγριας ζωής, δήλωσε ο Tira.

«Τις μεταφέρετε στην άγρια φύση και λιμοκτονούν επειδή δεν έχουν συνηθίσει να κυνηγούν για φαγητό», δήλωσε ο Tira. Η θανάτωση της αρκούδας είναι ελπίζουμε η έσχατη λύση, δήλωσε ο Joby Cefalu, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης ιδιοκτητών ακίνητων.

«Κανείς στο διοικητικό μας συμβούλιο δεν πήρε ελαφρά τη καρδία την απόφαση», δήλωσε ο Cefalu στους Los Angeles Times. «Είναι γραφτό να συνυπάρχουμε. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα ανθρώπινο πρόβλημα».

αρκούδαΚαλιφόρνιαειδήσεις τώρασύλληψηδιαρρήκτηςΗΠΑ