Viral|12.03.2022 07:50

Αυτό το εσωτερικό πυρηνικό καταφύγιο χωρά ακόμα και σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα

Newsroom

Μια ιαπωνική εταιρεία πουλάει μεταλλικά καταφύγια που μπορούν να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα και μικρά σπίτια, για προστασία από φυσικές καταστροφές, ακόμη και από ραδιενέργεια και πυραυλικά πλήγματα.

Πιθανότατα έχετε ακούσει για εκατομμυριούχους που χτίζουν τα δικά τους πολυτελή υπόγεια καταφύγια, αλλά μια ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορείτε να ξεπεράσετε την πυρηνική αποκάλυψη από την άνεση του σπιτιού σας, με ένα από τα εσωτερικά καταφύγιά της. Η WNIshelter ειδικεύεται σε συμπαγή καταφύγια σχεδιασμένα να αντέχουν σε οτιδήποτε, από φυσικές καταστροφές όπως σεισμοί και πλημμύρες, μέχρι πυραυλικά πλήγματα και ακτινοβολία. Διαθέτουν το δικό τους σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν από ένα έως επτά άτομα.

Η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και η πιθανότητα πυρηνικού πολέμου λειτούργησε ως αφορμή ώστε εταιρείες να τη χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για να διαφημίσουν τα προϊόντα τους. Πάρτε για παράδειγμα τον ιαπωνικό κατασκευαστή καταφυγίων WNIshelter, ο οποίος προωθεί τα εσωτερικά μεταλλικά καταφύγιά του με αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Όλοι όσοι ανησυχούν για την εισβολή στην Ουκρανία! Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε!», αναφέρει η ιστοσελίδα της WNIshelter. «Ο τελευταίος υπερηχητικός πύραυλος από τη Βόρεια Κορέα! Κάνει πτήση ζιγκ ζαγκ και αδύνατο να αναχαιτιστεί! Προετοιμαστείτε για έκτακτη ανάγκη με ένα πυρηνικό καταφύγιο!"
Η ιαπωνική εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα καταφύγιά της μπορούν να επιτύχουν θετική πίεση αέρα έως και 1,07 atm. σε 6,5 έως 17 δευτερόλεπτα, εμποδίζοντας έτσι την είσοδο ραδιενεργών ενώσεων και άλλων μολυσματικών ουσιών. Το σύστημα φιλτραρίσματος Rainbow 72R φέρεται να κρατάει έξω το 99,995% των διαφόρων βλαβερών ουσιών που περιέχονται στον εξωτερικό αέρα.
Οι λύσεις της WNIshleter φέρονται να παρέχουν προστασία από 5 μεγάλες απειλές: πλημμύρες, εκρήξεις, σεισμούς, ραδιενεργά υλικά, καθώς και βιολογικά και χημικά όπλα. Και δεδομένου ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην άνεση του σπιτιού σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως προσωπικό χώρο μέχρι να χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε για την αποστολή του.

ειδήσεις τώρακαταφύγιο