Viral|18.03.2022 07:20

Εξαιρετικά σπάνιος ρινόκερος που γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Τσεχίας ονομάστηκε Κίεβο

Newsroom

Ένας τσεχικός ζωολογικός κήπος καλωσόρισε ένα μωρό μαύρου ρινόκερου που απειλείται με εξαφάνιση και το οποίο πήρε το όνομα της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Κίεβο, προς τιμήν της αντίστασης της χώρας αυτής στην εισβολή στη Ρωσία.

Ο ρινόκερος γεννήθηκε πρόωρα στις 4 Μαρτίου στον ζωολογικό κήπο Dvur Kralove, γεγονός σπάνιο για την εγκατάσταση, παρόλο που έχει τους περισσότερους ρινόκερους που ανήκουν στο υποείδος.

«Το όνομα είναι μια ακόμη έκφραση της υποστήριξής μας προς τους Ουκρανούς ήρωες», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Premysl Rabas.

Η μητέρα του Κίεβο, η Εύα, τον φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος, με το μωρό να κερδίζει 1 κιλό την ημέρα. Αυτή τη στιγμή ζυγίζει περίπου 50 κιλά (110 λίβρες) .

Η λαθροθηρία έχει μειώσει τον αριθμό των ανατολικών μαύρων ρινόκερων που ζουν στη φύση σε περίπου 800. Το τσεχικό πάρκο διαθέτει 14.

Μόνο άλλοι τρεις τέτοιοι ρινόκεροι έχουν γεννηθεί σε άλλους ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο τον τελευταίο χρόνο.

Συνολικά 47 ανατολικοί μαύροι ρινόκεροι έχουν γεννηθεί στο Dvur Kralove από τότε που το πάρκο παρέλαβε τον πρώτο το 1971.

Πολλοί από αυτούς βρίσκονται τώρα σε διάφορους ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο, αλλά εννέα έχουν επιστραφεί στη Ρουάντα και την Τανζανία για να ζήσουν στη φύση.