Viral|27.03.2022 07:20

Αυτή η βρετανική επιχείρηση υπόσχεται να σας… κάνει αόρατους

Newsroom

Εμπνευσμένες από τον εμβληματικό μανδύα που έκανε αόρατο τον Χάρι Πότερ, αυτές οι πραγματικές ασπίδες μπορούν να κάνουν όποιον κρύβεται πίσω τους να εξαφανιστεί.

Η Invisibility Shield Co. είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που εργάζεται πάνω σε έναν προσιτό μηχανισμό αορατότητας για πάνω από δύο χρόνια. Η εταιρεία αποκάλυψε πρόσφατα μια σειρά από ασπίδες αορατότητας που βασίζονται σε εκπληκτικά απλή τεχνολογία για να κάνουν τους χρήστες αόρατους με γυμνό μάτι.

Προφανώς, η ασπίδα χρησιμοποιεί μια «διάταξη φακών ακριβείας» για να εκτρέπει το φως από το αντικείμενο που κάθεται πίσω από την ασπίδα μακριά από τον παρατηρητή. Οι φακοί είναι προσανατολισμένοι κάθετα ώστε να επιτρέπουν στο φως από το υποκείμενο να διαχέεται όταν περνάει μέσα από την ασπίδα. Το φως από το φόντο του υποκειμένου διαθλάται προς τον παρατηρητή, ο οποίος δεν μπορεί να δει το υποκείμενο που κρύβεται πίσω από την ασπίδα.

«Από την οπτική γωνία του παρατηρητή, αυτό το φως του φόντου διασκορπίζεται ουσιαστικά οριζόντια στην μπροστινή όψη της ασπίδας, στην περιοχή όπου κανονικά θα φαινόταν το θέμα», ανέφερε η εταιρεία.

Η ομάδα πίσω από το έργο φέρεται να δοκίμασε μια ποικιλία σχημάτων φακών, γωνιών και βάθους και τελικά κατέληξε σε μια παραλλαγή που δεν απαιτεί τοξικές ρητίνες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε τέτοιου είδους σχέδια. Επίσης, η ασπίδα βασίζεται αποκλειστικά στην οπτική, μη απαιτώντας καμία πηγή ενέργειας για να παράγει τη μαγεία της. Παρά το πάχος της που ξεπερνά τις δύο ίντσες, η ασπίδα ζυγίζει μόνο εννέα κιλά, γεγονός που την καθιστά αρκετά φορητή.

Οι ασπίδες αορατότητας διατίθενται σε δύο μεγέθη, το τυπικό 3 x 2 πόδια, το οποίο μπορείτε να το αποκτήσετε για 394 δολάρια, και μια μικρότερη έκδοση 12 x 8 ιντσών με τιμή 64 δολάρια.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, η ασπίδα αορατότητας λειτουργεί καλύτερα όταν τοποθετείται σε ομοιόμορφο φόντο, όπως φυλλώματα, γρασίδι, άμμος και ουρανός, αλλά θα κάνει το κόλπο και σε κτίρια, ράγες ή ζωγραφισμένες γραμμές.

Η Invisibility Shield Co. υπογραμμίζει ότι ενώ οι δημιουργίες της θα προστατεύουν τον χρήστη από τη θέα, δεν θα τον προστατεύουν από κάθε είδους επίθεση, καθώς είναι κατασκευασμένες από ένα εύκαμπτο και μη άκαμπτο υλικό που χρησιμοποιείται για εξωτερικές επιγραφές.

Η νεοσύστατη επιχείρηση με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ισχυρίζεται ότι έχει ήδη καταγράψει εκατοντάδες προπαραγγελίες για την ασπίδα αορατότητάς της μέσα σε λίγες ημέρες και ελπίζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

επιχείρησηΒρετανίαεταιρείαειδήσεις τώραΑΣΠΙΔΑHarry Potter